Arcibiskup: Muslimové nás přečíslí. Bude jich prostě víc. A oni to vědí

12.07.2017 10:10

Představitelé církve v Evropě v poslední době přicházejí s názory, za které by kdokoli jiný mohl být nazýván levicovými aktivisty a mediálním mainstreamem „homofobem“ či „islamofobem“.

Arcibiskup: Muslimové nás přečíslí. Bude jich prostě víc. A oni to vědí
Foto: Archiv
Popisek: Čeští a moravští biskupové

Navzdory ultraliberálním postojům kontroverzního papeže Františka existují v rámci katolické církve i poněkud konzervativnější myšlenkové platformy, byť jejich představitelé nedostávají v mainstreamových médiích tolik prostoru. Před týdnem se například berlínský arcibiskup Heiner Koch velmi tvrdě postavil proti schválení sňatků pro páry stejného pohlaví v Bundestagu a nyní se nebývale kriticky vyjádřil o muslimech arcibiskup ze Štrasburku.

Politická korektnost do značné míry ovládá i současnou církev a zmiňovaný papež František a mnozí další jsou toho jasným příkladem. Berlínský arcibiskup Koch a aktuálně také štrasburský arcibiskup Luc Ravel bezpochyby představují výjimku. Zatímco papež František je jedním z hlavních zastánců přistěhovalecké politiky otevřených dveří a své názory před několika měsíci vyjádřil skandálním líbáním nohou uprchlíkům, Ravel má k takovým gestům skutečně daleko.

Před několika dny se vyjádřil k demografickým změnám ve Francii, když ostře odsoudil potraty a zároveň upozornil na neustále se zvyšující porodnost muslimů. „Stoupající porodnost mezi muslimským obyvatelstvem může v konečném důsledku vést k nahrazení původního francouzského obyvatelstva muslimskými přistěhovalci. Oni sami ostatně už dnes naprosto v klidu říkají, že jednoho dne bude Francie jejich.“

Ravel konkrétně použil slovní spojení „velká výměna“, za kterým stojí známý francouzský spisovatel Renaud Camus. Před sedmi lety Camus tento výraz použil ve svém projevu o masové migraci, kterou přirovnal k velkému stěhování národů v důsledku invaze barbarů ve třetím století našeho letopočtu. Mimo jiné uvedl, že názvy měst a míst v zemi zůstanou stejné, ale lidé a jejich hodnoty se pod tlakem migrace naprosto změní.

Camus se stal okamžitě terčem levice a muslimské menšiny. To samé lze očekávat i v případě štrasburského arcibiskupa Luca Ravela. Před několika dny na vlastní kůži poznal hranice svobody projevu v současné Francii starosta Beziers Robert Ménard. Na začátku letošního roku si dovolil poznamenat, že příliš velký počet muslimů v jedné třídě znesnadňuje jejich integraci, a byl za to odsouzen za „šíření nenávisti“ k pokutě ve výši 2000 eur.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…