Babiš bude bit. ČSSD už má plán

17.03.2016 10:37

Plán na Andreje Babiše (ANO) připravuje sociální demokracie. Chce, aby se zpod jeho kontroly dostala jak společnost Agrofert, tak i vydavatelství MF Dnes, Lidové noviny a rozhlasová stanice Impuls. Informaci přinesl server Novinky.cz.

Babiš bude bit. ČSSD už má plán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hostem pořadu Michaely Jílkové Máte slovo byl i ministr financí Andrej Babiš

Anketa

Podporujete Andreje Babiše?

60%
40%
hlasovalo: 31165 lidí

Podle serveru předloží dnes poslanec Jan Chvojka v ústavně-právním výboru Sněmovny návrh novely zákona o střetu zájmů. A právě podle tohoto návrhu by se ministři měli buď vzdát ovládání svých korporací, nebo zisku z nich. Novela by se však týkala až nových členů vlády. 

„Dosavadní zkušenosti ukazují, že je čas zpřísnit nároky na špičky exekutivy. Ať platí jednoduché pravidlo: buď služba ve státě, nebo vlastní byznys,“ řekl k návrhu Chvojka. Ten pro svůj návrh získal podporu předsedy poslaneckého klubu ČSSD Romana Sklenáka.

Původní text ZDE.

Kromě výše uvedeného byznysu by Babiš také musel ukončit činnost ve fondu Hartenberg Holding, jenž provozuje reprodukční a gynekologické kliniky. Má tam totiž většinový podíl, což by změna zákona rovněž zakazovala. U médií je to ještě přísnější, tam by člen vlády nesměl vlastnit ani procento. Podle Chvojky je totiž důležité chránit nezávislost médií, aby se z nich nemohl stát účelový nástroj politické kampaně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…