Babiš do basy. Babiš z vlády pryč: Včerejšek byl prý totální zvrat. Ale Kalousek a Sobotka taky mohou zaplakat, čtěte více

16.03.2017 6:27

Poslanecká sněmovna včera probírala dluhopisovou kauzu Andreje Babiše. Pro zařazení tohoto bodu na pořad schůze hlasovali i někteří poslanci koaliční sociální demokracie a lidovců. Server Pavla Šafra Fórum 24 se raduje, že může jít o začátek konce šéfa hnutí ANO Babiše. Ale pozor, možná se raduje předčasně...

Babiš do basy. Babiš z vlády pryč: Včerejšek byl prý totální zvrat. Ale Kalousek a Sobotka taky mohou zaplakat, čtěte více
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

„Něco se stalo. Poslanci už se nebojí jít proti Babišovi. Ve vzduchu je jeho odchod,“ hlásá server forum24.cz. Naráží tím na skutečnost, že Poslanecká sněmovna hlasovala pro bod jednání schůze, v němž byl grilován šéf hnutí ANO. Sám Babiš na jednání nedorazil. Raději se jel podívat na stavbu dálnice D3. Roli Babišova obhájce převzal první předseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek. A tomu se prý ta obhajoba nijak zvlášť nedařila.

Anketa

Podporujete Andreje Babiše? (Hlasování od 16.3.2017)

54%
46%
hlasovalo: 42491 lidí

„Svou obhajobu svěřil Jaroslavu Faltýnkovi. Špatná volba. Faltýnek přečetl mdlý, nic neříkající Babišův dopis, který podezření nevyvrátil ani o procento. Zbytek svého vystoupení věnoval Faltýnek četbě z brožury kritizující Kalouska, jejíž vydání platil Agrofert. Dost slabé,“ napsal Štěpán Malát.

Celý komentář naleznete zde.

Poslanci po debatě vyzvali premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD), aby se chopil svých pravomocí a jednal, pokud Babiš svou kauzu dostatečně nevysvětlí. Co to může znamenat? Třeba i to, že Andrej Babiš bude v relativně krátké době vyhozen z postu ministra financí.

Podnikatel Petr Sedláček z Ostravy, který Babiše dlouhodobě nesnáší, shrnul celý problém na sociální síti Facebook ve třech větách, v nichž použil i sprosté slovo.

„Problém, Bureši, bude v tom, že tě budou chtít zavřít a matroš asi na to je. Takže moc času na nic nebude. Nasral jsi víc lidí, než uneseš,“ uvedl Sedláček.

Advokátka Miroslava Hustáková se domnívá, že dnešní akce ve sněmovně ve skutečnosti Babišovi nahrává. Ti, kdo se zúčastnili dnešní sněmovní kanonády na šéfa hnutí ANO, předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska nevyjímaje, Babišovi nahráli. Dvojnásob to bude platit v případě, že bude Babiš vyhozen z vlády. V předvolební kampani totiž bude moct stále opakovat, že mu všichni házejí klacky pod nohy.

Politiku prý ovládají hlupáci. Volení i volící

„Poslanci jsou už oderváni od reality. Kdo volit ANO chtěl, bude jej volit. Věděl, že je Babiš oligarcha, a bude vědět dál. Oni jej nevolí, že by si mysleli, že je geniální Andy, co ke štěstí přišel. Naopak. Hlavní devizou Babiše je pracovitost, lidé jej vidí jako osobu, co musela roky pracovat, mít osobní odpovědnost za rozhodování, což zcela absentuje u těch, co sedí 25 let ve sněmovně. Nic nevytvořili, pokud se přímo nepodíleli na rozkrádání naší země,“ napsala dáma ostře na sociální síti Facebook.

„V době, kdy tyto věci řve Kalousek, Sobotka, tak to má na lidi stejný vliv, jako když by prostitutka ječela na nějakou manželku, že je nevěrná manželovi,“ pálila dál.

Tak či tak lze ale prý jen těžko předvídat, jak to všechno dopadne, protože v politice hrají zásadní roli hlupáci, uzavírá dáma. „Hlupáci volení i volící.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…