Babiš jako nejoblíbenější politik? Absolutní absurdistán, zní z ODS

18.02.2014 21:18

Ministr financí Andrej Babiš bývá v čele žebříčků popularity jednotlivých politiků. Přitom, jak píše politik ODS Jan Gabriel, se sám profiluje jako nepolitik. Podle Gabriela je to téměř definice slova „absurdní“.

Babiš jako nejoblíbenější politik? Absolutní absurdistán, zní z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, ministr financí

„Andrej Babiš vede všechny průzkumy v oblíbenosti politiků. Gratuluji. Člověk, který přišel dělat nepolitickou politiku, dnes vede žebříček všech politiků. Absurdní se stává ještě absurdnějším,“ píše ve svém tiskovém prohlášení Jan Gabriel.

„Možný bývalý donašeč StB se stává nej nej nej politikem. Nejlepší, nejčistší, nejspravedlivější, nejneúplatnější, nejsympatičtější a ještě mnoho nej si jistě přivlastní. Co na tom, že je z velké části závislý na dotacích EU, co na tom, že nám prodával koninu místo vepřového, co na tom, že jeho podnikání je pevně spjato s potřebami a závazky ČR? Není to podstatné. Je NEJ,“ dodává ostře předseda OS ODS na Praze 11.

Bc. Jan Gabriel

  • BPP
  • ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • mimo zastupitelskou funkci

„Je NEJ. Lucie Vondráčková zpívá píseň s názvem Absolutní absurdistán. Je o lásce. Nynější příběh bohužel o lásce není. Ani o lásce k ČR, ani o lásce k lidem. Máme rádi ikony, a tak si je umíme udělat kdykoli a z kohokoli. Nepodléhejme tlakům, nechtějme být zařazeni po bok všech, kteří milují Andreje Babiše proto, že je to momentálně výhodné, proto, že je to vhodné a v neposlední řadě ani proto, že z toho může něco kynout,“ vyzývá.

Politik podle Gabriela zůstává politikem, ať říká cokoliv. To, že Andrej Babiš vládne mediálnímu impériu, prý nedělá z jeho nepravd pravdy. „Už proto nemohu nepolitikovi, který šel dělat politiku, věřit. Už proto nemohu nejen vyjádřit důvěru této vládě, ale ani jí nemohu věřit, že své poslání bere vážně, ani že svůj program chce opravdu prosadit,“ dodává občanský demokrat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…