Babiš odhalil své ženy

11.08.2021 9:12 | Ze sítí

Andrej Babiš v příspěvku na svém Facebooku zveřejnil jeden z nejosobnějších textů ze své nové knihy Sdílejte, než to zakážou. V něm zavzpomínal na svou maminku Adrianu.

Babiš odhalil své ženy
Foto: Facebook
Popisek: Andrej Babiš ve svém pořadu Čau lidi

Premiér vzpomínal, jak mu jeho matka vedla album Naše dítě, nad kterým vzpomíná dodnes. Vzpomněl si třeba na svůj kočárek z padesátých let. Stejný prý viděl nedávno při setkání s občany a považuje za úžasné, že je stále v provozu.

Po své matce prý zdědil organizační schopnosti a díky jim je tam, kde dnes je. Vzpomínal, jak jej vždy tlačila dopředu, přiměla ho naučit se jazyky i jiné věci. Premiér se díky tomu dnes domluví francouzky, německy, anglicky i rusky.

Matka ve vzpomínkách předsedy vlády byla středem rodiny, i když díky zaměstnání jeho otce v zahraničním obchodě velmi cestovala po světě. V Etiopii bez mrknutí oka zvládala jeho temperament, v Paříži se okamžitě stala „chic“ dámou a syna protáhla všemi galeriemi a muzei. Všude ale držela tradiční Vánoce se stromečkem a kaprem.

Pak Andrej Babiš zavzpomínal na chutě svého dětství i na to, jak na sobě jeho maminka stále pracovala a dokonce studovala i univerzitu třetího věku.

„Je mi líto, že už tady není. Kdyby tehdy doktoři nezpackali operaci, žila by ještě spoustu let. Mámu si v sobě ponesu navždycky a jsem moc pyšný, že jsem právě její syn,“ vyznal se závěrem předseda vlády.

Kromě maminky ve své knize v kapitole „Mé ženy a já“ vzpomíná třeba na dceru Adrianu (přezdívanou Adika), ze které chtěl mít vítězku Wimbledonu, nebo na manželku Moniku, která je prý tajnou zbraní České republiky při mezinárodních jednáních. V časech koronaviru měl prý mnohem více příležitostí k rodinnému životu, protože do té doby jejich den začínal tak, že premiér v půl šesté ráno potichu lezl z postele, aby manželku nevzbudil, a celý den pak místo ní strávil s úřednicemi na Úřadu vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …