Babiš otevíral očkovací centrum a opět se rozčílil: Odmítám ty nesmysly, že jsme objednali málo vakcín

09.04.2021 10:42

Premiér Andrej Babiš (ANO), ministr zdravotnictví za hnutí ANO Petr Arenberger a další hosté otevřeli velké očkovací centrum v O2 Aréně, nebo ještě přesněji řečeno v budově O2 Universum, která stojí pár metrů od asi nejznámější obří české haly společnosti PPF. Ministr Arenberger za start očkovacího centra premiérovi poděkoval. Babiš se znovu pustil do Evropské unie. „Solidarita funguje jen pro média, ale za zavřenými dveřmi žádná není," vypálil Babiš.

Babiš otevíral očkovací centrum a opět se rozčílil: Odmítám ty nesmysly, že jsme objednali málo vakcín
Foto: Screen ČT24
Popisek: Premiér Babiš a ministr Arenberger v novém očkovacím centru

Ministr obrany Lubomír Metnar otevřel nové očkovací centrum v pražské O2 Aréně. Poděkoval vojákům, kteří se velkou měrou zasloužili o to, že velkokapacitní očkovací centrum existuje. Babiš vyjádřil velký dík Ústřední vojenské nemocnici, jejíž personál bude v očkovacím centru od května působit.  

Nový ministr zdravotnictví za hnutí ANO Petr Arenberger složil poklonu premiérovi Babišovi. „Ještě jednou moc děkuji všem zúčastněným, protože to je velká zásluha lidí pod vedením pana premiéra,“ zaznělo z úst ministra.

Babiš se poté obul do Evropské unie

„K té záležitosti se solidaritou minulý týden, k tomu se ani nechci vracet. Jako bohužel ta solidarita funguje jen pro média, ale za zavřenými dveřmi žádná není. Pokud my jsme v březnu dostali navíc 100 tisíc Pfizeru, tak to byl jen přesun a my jsme to museli v dubnu vrátit, tak 4 země to blokovaly 14 dní. Tentokrát, když se jednalo o rozdělení těch 10 milionů vakcín, které vyjednal rakouský kancléř osobně se šéfem Pfizeru, tak některé státy zapomněly na solidaritu, ignorovaly závěry Evropské rady, ignorovaly systém konsenzu a portugalské předsednictví absolutně selhalo a ignorovalo protest Rakouska, Slovinska a Česka. Ale já jsem těch vakcín sehnal víc, než nám slibovali, abychom se tvářili, že ty vakcíny jsou rozdělované spravedlivě. Nejsou,“ zahřměl Babiš do kamer ČT.

Celkově podle Babiše objednala na 27 milionů vakcín pro 14 milionů lidí, což je výrazně více, než má Česko obyvatel. Nejvíc vakcín by měla dodat dnes nejspolehlivější firma Pfizer. „Já odmítám ty nesmysly, že jsme objednali málo vakcín, my jsme jich objednali dost,“ hřímal dál Babiš.

V Česku se látkou od této společnosti očkuje od prosince 2020, ale kampaň k očkování se podle Babiše rozjede až v dubnu nebo v květnu letošního roku.

Nakonec nikoli poprvé apeloval na své spoluobčany, aby dodržovali nařízení a nosili respirátory, myli si ruce a udržovali rozestupy, protože v Česku se už objevili další mutace koronaviru, takže je třeba mít se na pozoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…