Babiš radí, jak jíst párek. Schváleno profesorem Prymulou

10.04.2020 15:17

Lidé mají občas problém vyznat se v nařízeních vlády. Co v časech karantény mohou dělat, co už ne, za co jim hrozí bloková pokuta deset tisíc. Předseda vlády Andrej Babiš se proto rozhodl jedno nařízení podrobněji osvětlit.

Babiš radí, jak jíst párek. Schváleno profesorem Prymulou
Foto: Repro ČT24
Popisek: Premiér Andrej Babiš přednáší svůj druhý mimořádný projev během nouzové stavu

Počty lidí s nemocí covid-19 v České republice raketově nerostou a vláda Andreje Babiše (ANO) začala pomalu uvolňovat některá opatření. Zároveň však policistům umožnila policistům pokutovat občany, kteří poruší ta opatření, jenž zůstala v platnosti, a to částkou až deset tisíc korun.

A řada lidí tápe v tom, co povoleno už je, a co ještě je. Jedním ze sporných bodů může být otázka, zda člověk poruší nařízení, když si u okénka bistra či restaurace vyzvedne jídlo, sundá si roušku a začne konzumovat.

Premiér Andrej Babiš se proto rozhodl vnést do této problematiky trochu světla. Odvolal se přitom na epidemiologa profesora Prymulu.

„Hodně se ptáte, jak se máte chovat u výdejových okének rychlého občerstvení. Tady odpověď přímo od profesora Prymuly. Když si koupíte potraviny do ruky, třeba párek, pivo nebo zmrzlinu u okénka, můžete je zkonzumovat v okolí, ale musíte odejít aspoň 10 metrů stranou od okénka,“ napsal Babiš na sociální síti Twitter.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…