Babiš zaútočil na Chovance i Zemana. Očekával prý, že jej prezident podpoří, ale zklamal se

20.06.2016 22:31

Ministr financí Andrej Babiš zůstává v úžasu nad postupem ministra vnitra Milana Chovance, který podepsal reformu policie i přes to, že ji měli probrat společně s prezidentem Milošem Zemanem. Je to podle něj drzost a arogance a od Zemana čekal vyšší podporu. Informuje Aktuálně.cz.

Babiš zaútočil na Chovance i Zemana. Očekával prý, že jej prezident podpoří, ale zklamal se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš obdaroval nadaci Klokánek milionem korun

Andrej Babiš spoléhal na Zemanovu podporu s tím, že přiměje Chovance k odložení podpisu. Zeman totiž původně vyjádřil názor, že s reformou nesouhlasí, když ji však Chovanec podepsal, tak proti ní již nevystoupil.

„Upřímně řečeno jsem doufal, že prezident Chovancovi řekne, aby podpis odložil, protože to je destrukce dvou velmi důležitých útvarů,“ řekl Babiš v rozhovoru pro Hospodářské noviny. Žádných slov podpory se však od něj nedočkal.

Zeman místo toho řekl, že by ANO nemělo dostát svým slovům a opouštět vládu. A ANO zatím koaliční smlouvu nevypovědělo.

Co za Zemanovým rozhodnutím stojí, však Babiš neví. Nevyjádřil se k tomu ani jeho mluvčí Jiří Ovčáček, a tak státníky diskuse teprve čeká.

Celý text zde.

Ve středu se tedy sejdou Babiš s Chovancem i Zemanem, není však jasné, co přesně budou řešit, jelikož je reforma již podepsaná. „Jen žasnu nad arogancí a drzostí Chovance, který dobře věděl, že pan prezident to chce s námi řešit, a přesto to narychlo podepsal. Kdyby byl slušně vychovaný, tak by počkal na tu schůzku,“ řekl Babiš.

„Příběh podpisem rozhodně nekončí, spíš začíná,“ zněl Ovčáčkův komentář k situaci s tím, že na společné schůzi budou politici řešit „široké spektrum otázek“.

Babiš zároveň dodal, že podporu čekal i od svých koaličních partnerů z KDU-ČSL. „Určitě jsem od nich čekal razantnější přístup,“ řekl ministr financí s tím, že se nevyjádřili ani na Bezpečnostní radě státu. „Teď mluví o tom, že na to chtějí dohlížet, aby se nepřestaly vyšetřovat živé kauzy. Ale podle mě je na to uz pozdě,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…