Babišova republika s.r.o. Poslankyně KSČM varuje

19.10.2013 21:06

Místopředsedkyně komunistické strany Miloslava Vostrá se ve svém vyjádření pustila do hnutí ANO a jeho lídra, podnikatele Andreje Babiše. Největší kritiku směřuje na Babišův volební tahák, že chce stát řídit jako firmu. Podle místopředsedkyně jde ale pouze o další podnikatelský projekt, který skončí podobně jako Věci veřejné.

Babišova republika s.r.o. Poslankyně KSČM varuje
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Podle místopředsedkyně KSČM Miloslavy Vostré vzniku podobných projektů, které se staví do role těch, kteří zametou s korupcí a dají republiku do pořádku, nahrávají výsledky vládnutí pravicových vlád. "Po Topolánkově vládě přišel Bárta, po té Nečasově zase Babiš," konstatuje Vostrá.

Politička pochybuje i o důvěryhodnosti průzkumů, které se velmi liší v tom, kolik Babišovu hnutí ANO přisuzují procent. Podnikatel by prý chtěl své portfolio firem rozšířit o nový titul - Českou republiku.

Ve firmě neexistuje demokracie

"Sám říká, že chce stát řídit jako firmu a z toho jde největší strach. Firma funguje, aby tvořila finanční zisk, a neexistuje v ní žádná demokracie," upozorňuje Vostrá. Nevěří ani názorům, které říkají, že když má tento člověk tolik peněz, nemůže mít nekalé důvody svého vstupu do politiky. "Babišovo podnikání je však do značné míry postavené na dotacích, které naopak všichni platíme, a pan Babiš vydělává," dodává politička.

Celé vyjádření ZDE

V minulosti už jsme prý měli podobnou zkušenost, a to s Věcmi veřejnými. "Babiš za svou investicí do novin, do obří reklamní kampaně na svůj produkt, očekává jistě i odpovídající vliv. Z historie se má člověk poučit a já věřím, že budeme velmi zvažovat svoji volbu, abychom se nedostali do dalšího volebního období plného marasmu," uzavírá místopředsedkyně KSČM Miloslava Vostrá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…