Babišovi vadí šéf VZP. Chce ho odvolat

02.04.2014 22:02

Ministr financí Andrej Babiš chce odvolat z funkce šéfa největší zdravotní pojišťovny Zdeňka Kabátka. Informoval o tom server Echo24.cz s tím, že Kabátka kritizoval šéf hnutí ANO už na dnešní tiskové konferenci k jednání vlády. „Vadí mi, že šéfem VZP je nominant ODS, která nám tady ve zdravotnictví nadělala šílené průšvihy,“ uvedl Babiš.

Babišovi vadí šéf VZP. Chce ho odvolat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Kabátek, ředitel VZP

Server připomíná, že funkce může Kabátka zbavit jenom správní rada VZP, kde má deset členů vláda a dalších dvacet zástupců zvolily sněmovní strany, včetně opozice. Podle serveru Babiš pro Kabátkovo odvolání dosud nezískal podporu koaličních partnerů, především premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD).

Kabátek získal místo šéfa VZP na podzim roku 2012 v době vlády Petra Nečase (ODS).

Web se věnuje také tomu, že vláda dnes přerušila jednání o příspěvku dvou miliard nemocnicím, který by měl kompenzovat zrušení stokorunového poplatku za hospitalizaci. Důvodem prý bylo to, že Babiš na celý problém změnil názor. „Bral jsem to, že jsme rozhodli jednorázově. Až potom jsem zjistil, že pojišťovny mají 25 miliard na účtech,“ cituje Babišovo zdůvodnění server. Podle něj mají pojišťovny i celý resort víc šetřit, jako možnou cestu navrhl například centrální nákup léků a zdravotnických přístrojů. Podle informací serveru premiéra Sobotku Babišův obrat v této věci „dopálil“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…