Bárta je geniální blázen. Peake promluvila o exšéfovi

22.04.2012 8:21

O Vítu Bártovi se už dlouho hovoří jako o faktickém šéfovi Věci veřejných. To zuřivě popírá vedení strany a především předseda VV Radek John, který naposledy před soudem s Bártou a Škárkou k obveselení publika prohlásil, že je Bártův šéf.

Bárta je geniální blázen. Peake promluvila o exšéfovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolina Peake

Bývalá první místopředsedkyně  VV Karolína Peake v rozhovoru pro deník Právo otevřeně přiznala, že Vít Bárta má na chod VV obrovský vliv.

Geniální blázen?

Kromě toho Peake prohlásila, že ji Bárta samotný začal děsit.  Je prý "trochu" blázen. "On je podle mého názoru mimořádně inteligentní člověk, možná až geniální, ale má v sobě taky kus blázna. A to bláznovství mě začalo děsit," řekla Peake Právu.

Proč političku začal znepokojovat duševní stav člověka, kterého zná už od roku 2007, vysvětlila tím, že Věci veřejné se vydaly pro ni nepochopitelným směrem.

 Před přátelstvím prý zachránila sama sebe

Politička měla k Vítu Bártovi a k jeho manželce Kateřině Klasnové velmi blízký vztah. Klasnová byla její důvěrná kamarádka. Peake jí dokonce svědčila na svatbě. Politička přiznala, že kamarádku vyměnila za své postavení. Po létech přátelství je tak všechno jinak. Od svého odchodu ze strany se s Klasnovou neviděla. "Vybrala jsem si záchranu sama sebe," prohlásila Peake v rozhovoru pro Právo.

Nejsem druhá Kočí !

O odchodu z řad Věcí veřejných se politička nerozhodla ze dne na den. O tomto kroku prý přemýšlela delší dobu. "Zrál ve mně velký pocit nespokojenosti, který se minulý týden přelil v rozhodnutí, že udělám zásadní krok," řekla Peake.

Politička odmítá hlasy, které ji přirovnávají k bývalé poslankyni VV Kristýně Kočí. Její pohnutky jsou prý zcela odlišné. "Nesnažila jsem se o žádné převedení poslaneckého klubu nebo krajů na svoji stranu. Já jsem ten krok udělala sama za sebe," podotkla Peake.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…