Bartoš: Nebojíme se, za nás mluví práce. Babiš nás vede na pokraj krachu, ale Zeman jej prý nejspíš pověří

01.08.2021 14:11 | Rozhovor

Andrej Babiš se v Ústeckém kraji utká s pirátským lídrem Ivanem Bartošem. Pro toho je prý volební porážka hnutí ANO prostředkem k dosažení jeho cílů. Prezident Miloš Zeman podle piráta zřejmě nakonec stejně pověří sestavením vlády právě Babiše, se kterým má „dávnou historii“. Nechyběl ani kopanec do Faltýnka. Ústecko je pro možného budoucího premiéra Bartoše jedním z nejopomíjenějších regionů. Řešit chce údajně také vyloučené lokality.

Bartoš: Nebojíme se, za nás mluví práce. Babiš nás vede na pokraj krachu, ale Zeman jej prý nejspíš pověří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš

Anketa

Koho byste si přáli jako „novou krev“ v Poslanecké sněmovně?

hlasovalo: 14011 lidí

Premiér Andrej Babiš se v nadcházejícím volebním klání utká s hlavním pirátem Ivanem Bartošem. Kolbištěm bude Ústecký kraj. Zatím to vypadá, že si Bartoš na současného premiéra věří. Porážka hnutí ANO je pro něj prý prostředkem, jak dosáhnout pirátských cílů. „Situace naší země opravdu není dobrá, vláda Andreje Babiše nás vede na pokraj krachu, kdy by se muselo výrazně omezovat například zdravotnictví, školství, doprava. Tomu musíme zabránit. Takže rád budu, až se lidé v této zemi konečně dočkají zodpovědné schopné vlády bez korupčních skandálů, která neobětuje občany kvůli svým vlastním zájmům.“

A jak bude podle Bartoše brát tento „severočeský souboj“ prezident Miloš Zeman? „Podle dosavadních vyjádření pana prezidenta se zdá, že je rozhodnutý pověřit sestavením vlády Andreje Babiše. Bez ohledu na to, jak volby reálně dopadnou a jak rozhodnou voliči. Blízká provázanost Miloše Zemana a Andreje Babiše je dobře známá, jejich vztah má dávnou historii,“ útočil v rozhovoru Bartoš. Babiš se dle něj právě za vládnutí Zemanovy sociální demokracie vyšvihl na pozici jednoho z nejvýznamnějších podnikatelů v zemi.

Babiš údajně bere koalici Pirátů a STANu jako svou hlavní konkurenci, a proto prý o ní šíří v posledních měsících mnoho lží. Ovlivní nějak Babišův nástup pirátskou kampaň? „Neovlivní, pro nás bylo vždycky hlavní nabídnout kvalitní program. Co se týká otálení a obecně sestavování kandidátek, pan Babiš měl teď hlavně plné ruce práce, aby někam i přes odpor straníků protlačil svou pravou ruku – pana Faltýnka spojeného s celou řadou skandálů,“ neopomněl si znovu rýpnout Bartoš.

Čím bude chtít pirátský předák předčit premiéra a jak hodlá přesvědčit ústecké voliče? „Věřím, že voliče svým programem přesvědčíme. Stejně tak naší odvedenou prací ve Sněmovně, kde jsme již v minulosti předložili řadu návrhů, jejichž cílem bylo podpořit právě rozvoj opomíjených regionů. My se nebojíme střetu se známými jmény, protože za nás mluví hlavně naše práce,“ uvedl mimo jiné Bartoš.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Pro Piráty je Ústecký kraj z hlediska volebních preferencí dlouhodobě nejhorší. Bartoš zde kandiduje prý proto, že se na severu Čech narodil, a tento kraj je mu proto blízký. Jde dle jeho názoru také o jeden z nejvíce opomíjených regionů v republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…