Bělobrádek si se Starosty věří na 16 procent. A obvinil Čunka, že fláká práci ve straně

20.04.2017 18:45

Dlouho zveme (Bohuslava) Sobotku (ČSSD) a on nechce a nechce přijít, zazněl povzdech na Rádiu Impuls, které před časem koupil Andrej Babiš (ANO). Pak se dostal ke slovu předseda KDU-ČSL a prozradil, že si před nadcházejícími volbami věří až na 16 procent hlasů ve volbách.

Bělobrádek si se Starosty věří na 16 procent. A obvinil Čunka, že fláká práci ve straně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek, Michaela Marksová a Lubomír Zaorálek míří na jednání vlády

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl ve čtvrteční Kauze dne zpovídal vicepremiéra a předsedu KDU-ČSL Pavla Bělobrádka. Než si s ním začal povídat, zazněla informace, že rádio, které před časem koupil Andrej Babiš (ANO), již dlouho zve premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) a ten opakovaně pozvání odmítá.

Bělobrádek počítá s tím, že na sjezdu KDU-ČSL koncem května se ještě povede diskuse o dvojkoalici se Starosty a nezávislými. Teoreticky je možné, že sjezd koalici ještě zavrhne, ale Bělobrádek to nepředpokládá. Kdyby na to přece jen došlo, je ještě dost času do voleb na to, aby se to dalo zvládnout. Uznává také, že nebylo mnoho času na vykomunikování dvojkoalice směrem ke straníkům.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Zlínský hejtman a senátor se k této koalici staví poměrně skepticky, respektive ji podporuje s výraznými výhradami, ale podle Bělobrádka by jeho kolega mohl udělat víc pro to, aby členové KDU-ČSL přijali projekt jako životaschopný a hlavně smysluplný.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Jiří Čunek je členem širšího vedení strany, ale podle Bělobrádka se jednání tohoto širšího vedení nezúčastňuje tolik, jak by mohl. „On má asi 55procentní účast,“ podotkl Bělobrádek. Věří ovšem, že ke zlepšení dojde nejen u Čunka, ale i u dalších spolupracovníků.

„Věřím, že máme šanci dosáhnout na 12 až 16 procent. A když se podívám na rok 2002, kdy jsme kandidovali s Unií svobody, tak jsme měli 14 procent,“ připomněl Bělobrádek. Zavzpomínal také na některé průzkumy z roku 2013, které předpovídaly hnutí ANO zisk kolem jednoho procenta, zatímco SPO založená Milošem Zemanem měla ve stejných průzkumech až šest procent. A ČSSD měla 25 až 40 procent. A všichni vědí, jak nakonec doopravdy dopadly volby.

Bělobrádek proto nehází flintu do žita a věří, že lidovci se Starosty mohou být stabilizující silou v české politice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…