Bělobrádek zažil zlou spršku: Byl jste v USA na školení? Kdy už přenecháte prostor Okamurovi?

16.12.2013 10:47

Čtenáři serveru ParlamentníListy.cz grilovali svými dotazy lidovce. Pozornost byla upřena jak na poslance a místopředsedu KDU-ČSL pro oblast sociální politiky Jana Bartoška, tak na samotného šéfa lidovců Pavla Bělobrádka. Ten se s všetečnými i rýpavými dotazy vypořádal po svém a nenechal se zahnat do úzkých. V odpovědích stihnul svoji stranu také patřičně vychválit.

Bělobrádek zažil zlou spršku: Byl jste v USA na školení? Kdy už přenecháte prostor Okamurovi?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Anketa

Pokud lidovci budou chtít víc křesel, než jim budou "socani" a babišovci ochotni dát,...

hlasovalo: 13557 lidí

První dotaz čtenáře s uživatelským jménem Horník pátral po tom, co šéf lidovců dělal ve Spojených státech. "Byl jste v USA na školení? Je zajímavé, že jezdíte na školení do USA, když před převratem se jezdilo do SSSR. Nevím, zda jste byl proškolen o tom, jak zakládat internační tábory v ČR, jak využívat poznatky z odposlouchávání občanů ČR, jak se zapojit do Bilderbergu?" zeptal se Bělobrádka všetečný čtenář.

Otázka čtenáře a celá odpověď Pavla Bělobrádka ZDE.

Bělobrádek si s odpovědí na dotaz hlavu dlouho nelámal. "V USA jsem nebyl na žádném školení," odpověděl jednoduše a rýpavé poznámky ignoroval.

Šéf lidovců pochválil svoji stranu

Uživatele s pseudonymem "flip" zase zajímalo, co přesně znamená minimální daň pro živnostníky, která původně byla zakotvena v textu koaliční smlouvy, a také, zda bude nová vláda nějak manipulovat s paušály. "Děkuji za odpověď, vzhledem k tomu, že před nedávnem pan Mládek z ČSSD nazval živnostníky parazity, mám trochu obavy," napsal čtenář, který přidal podpis "živnostník".

Odpověď Pavla Bělobrádka čtenáře může uklidnit. Politik v ní navíc stihnul "připsat bod" své straně. "Minimální daň jsme neprosazovali a je již díky našemu vyjednávacímu týmu z návrhu smlouvy vyškrtnuta," odpověděl.

Otázka čtenáře a celá odpověď Pavla Bělobrádka ZDE.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Ani další, a nutno říci, že značně rýpavé dotazy od čtenáře s jménem "Kopr" Bělobrádka nerozhodily. "Máte dojem, že patříte do koalice? Občané, že ne!!!" napsal čtenář. A ve svém dalším dotazu "Kopr" ještě přitvrdil a šéfa KDU-ČSL dokonce přejmenoval. "Bělohrádku, kdy konečně uděláte něco pro lidi a odstoupíte z vyjednávání a uvolníte cestu Úsvitu? Není vám hanba před národem?" zeptal se Pavla Bělobrádka.

"Nejde o dojem, ale o shodu potenciálních partnerů. Občané nám ve volbách dali důvěru tím, že nás vrátili do sněmovny," odpověděl Bělobrádek na první dotaz. "Pokud se s ČSSD a hnutím ANO nedohodneme, rádi cestu uvolníme," dodal lidovecký předseda.

Otázka čtenáře a celá odpověď Pavla Bělobrádka ZDE a ZDE.

Možnost položit dotaz svým politickým zastupitelům prostřednictvím serveru ParlamentníListy.cz využili i další čtenáři, kteří své otázky směřovali na dalšího poslance KDU-ČSL Jana Bartoška.

Spojitost zásahů na growshopy a legalizace marihuany pro léčebné účely?

Čtenář Michal Hrášek položil dotaz týkající se policejního zásahu na tzv. growshopy. "Před volbami jsem s vámi četl rozhovor, právě zde, a prý jste pracoval jako drogový terapeut. Co nyní říkáte na policejní zátah na growshopy? A především, nepřijde vám divné, že k němu dochází pár měsíců před tím, než se stane marihuana pro léčebné účely legální?" zeptal se.

Podle poslance je otázka ohledně growshopů především otázkou právní. "Nejsem si jist, jestli prodej zařízení, která sice mohou být zneužívána k pěstování marihuany, ale dají se využít i k něčemu zákonnému, je samo o sobě nelegální," píše. Souvislost zásahu proti těmto pochybným prodejnám a legalizací licencovaného pěstování konopí prý ale nevidí.

Otázka čtenáře a celá odpověď Jana Bartoška ZDE.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Uživatelka s přezdívkou "mamba" by zase měla rád jasno ohledně poplatků ve zdravotnictví. "Proč trváte na zachování poplatku u lékaře a především proč trváte i na zachování poplatku za recept? Co z toho má občan? Nevšimla jsem si, že by se za tu dobu, co se poplatky platí, ve prospěch občana něco změnilo. Můžete mě tak když tak přesvědčit o opaku?" zeptala se čtenářka.

Otázka čtenáře a celá odpověď Jana Bartoška ZDE.

Protože, jak Bartošek píše, nejsou poplatky jeho obor, odpovídá slovy stranických expertů na zdravotnictví. Podle těch mají poplatky nejen regulační funkci, ale zároveň byly zavedeny jako kompenzace místo navýšení plateb do zdravotnictví. "Pokud budou zrušeny, tak se musí zdravotnictví výpadek kompenzovat a s tím stávající návrh rozpočtu nepočítá," napsal Bartošek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…