Bém se brání: Jsou to fantasmagorické vývody. Odposlechy jsou svinstvo

26.03.2012 21:03

Bývalý pražský primátor Pavel Bém odmítá, že by závěry z odposlechů mezi ním a podnikatelem Romanem Janouškem byly pravdivé. Prý jde jen o „fantasmagorické vývody médií“.

Bém se brání: Jsou to fantasmagorické vývody. Odposlechy jsou svinstvo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bém

„Do politiky jsem vstoupil nikoliv kvůli ‚kariéře‘ či funkci, ale protože jsem věřil nějakým principům a ideám stojícím pevně na nezbytnosti hájit občanské svobody, nedotknutelnost soukromí, solidaritu mezi lidmi, život bez dluhů postavený na podnikatelské prosperitě,“ začíná otevřený dopis Pavla Béma spolustraníkům z ODS.

Anketa

Měl by Pavel Bém rezignovat?

76%
24%
hlasovalo: 1200 lidí
V dopise (ZDE) se však nehodlá podle svých slov obhajovat, nemá to prý zapotřebí. „Odposlechy jsou svinstvo. Brutální a neuvěřitelný zásah do lidského soukromí. Komu do telefonu občas neujedou nervy? Kdo na někoho občas nezanadává? Kdo mluví s někým a o něčem, co druhého může zranit?“ vysvětluje své telefonní hovory.

„Za koncentrované zlo považuji i interpretační formát ‚práce s odposlechy‘ v rukou sdělovacích prostředků. Z jedné věty, z jednoho vytrženého slova z kontextu se stává atomová bomba,“ míní Bém. Podle něj je třeba věta ‚máš pod kontrolou výběr ředitele pobočky VZP‘ nezávadná, pouze média z ní něco fantasmagoricky vyvozují.

Obvinění z ovlivňování vedení VZP vysvětluje i dále. „Sice jsem to neudělal, byť nejspíše podle špinavých odposlechů chtěl a jako důkaz mi může sloužit, že vybraného ředitele jsem předtím ani potom neznal, a dokonce jsem se s ním, pokud mi paměť slouží, ani nepotkal.“

„Děje se tak všude ve vyspělých demokraciích. Lobbing je prostě normální jev,“ hodnotí počínání svého známého Janouška. Stejně tak odmítá obvinění o předražených zakázkách.

„Komu vlastně tato mediální kauza slouží? Kdo ji načasoval na právě tento okamžik? Kdo tady ‚vrtí psem‘? Jakou roli v příběhu hrají zpravodajské služby? Co vlastně dělala, dělá a bude dělat ABL? Co má 5 let starý a poněkud neaktuální ‚špiclovací příběh‘ zastínit? O čem se vlastně kvůli němu nemluví? Jaký druhý tah na šachovnici nastane po rituální, krvavé popravě Pavla Béma? A kdo bude další?“ ptá se na závěr.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…