Bída v Česku: Středula předložil pravý obraz

08.02.2022 9:17 | Ze sítí

Odborářský boss Josef Středula pořádně naložil politikům. Všem. Od Václava Klause, přes Miloše Zemana, Vladimíra Špidlu, Mirka Topolánka, Petra Nečase, Bohuslava Sobotku, Andreje Babiše, až po Petra Fialu. Při pohledu na dnešní finanční situaci mnoha rodin těmto všem politikům položil zásadní otázku. Nahlédněte.

Bída v Česku: Středula předložil pravý obraz
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula ve Zlíně

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula a viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Radek Špicar se v nedělních Otázkách Václava Moravce shodli v tom, že pro část společnosti jsou velkým problémem příliš nízké mzdy, které dostávají zaměstnanci za dovedenou práci.

Anketa

Je dnešní situace Ukrajiny stejná jako situace Československa roku 1938?

hlasovalo: 48687 lidí

Neshodli se však na řešení tohoto problému. Zatímco Špicar volal po robotizaci a digitalizaci české ekonomiky tak, aby ti nejhůře placení zaměstnanci mohli přestat vykonávat práci, na kterou by stačili roboti, a mohli se rekvalifikovat na práci lépe placenou, Středula zdůrazňoval, že je třeba zvyšovat mzdy a lákat do Česka zahraniční pracovníky z USA, z Německa či z Francie.

V novém týdnu svou myšlenku na sociálních sítích ještě rozvedl. Zeptal se politiků, jak mohli dopustit to, že česká ekonomika stojí často na levné pracovní síle, což v dnešních prudce rostoucích cenách prakticky všeho znamená, že mnoho rodin, i těch kde rodiče tvrdě pracují, nemá šanci ustát dnešní finanční krizi a musí žádat stát o sociální pomoc.

„Dlouhodobě neřešený problém nízkých mezd nás dohnal. Ti nejhůře placení už dnes nemají na to, aby bez pomoci státu utáhli stále rostoucí výdaje. Někteří politici se rádi chlubí dopisy, které jim lidé posílají – rád jim dám přečíst příběhy zoufalých lidí, které chodí mně. Příjemné čtení to není. Jak jste to mohli nechat zajít tak daleko?“ ptal se Středula.

Josef Středula promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …