Bill Gates vystrašil svět: Hrozí prý smrt milionů kvůli nemoci, kterou ještě neznáme

01.05.2018 21:00

Dlouhá léta býval Bill Gates nejbohatším mužem planety. Miliony dolarů dával na charitu. A teď svět varoval: Během pár let se na planetě může stát něco, za co životem zaplatí až 30 milionů lidí. A nebude to válka.

Bill Gates vystrašil svět: Hrozí prý smrt milionů kvůli nemoci, kterou ještě neznáme
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto

Svět obchází strašidlo. Strašidlo netušené katastrofy, kterou lidstvo nezažilo desítky let. Bill Gates pronesl na půdě zdravotnické společnosti ve státě Massachusetts projev, v němž varoval, že zanedlouho může svět zasáhnout pandemie. Nemoc, která může usmrtit až 30 milionů lidí, podle Gatese vůbec nemusí bát známa. Tím, jak lidé využívají další a další zdroje planety, objevují se nové a nové patogeny.

Může se ale také stát, že někdo vytvoří smrtící virus přímo v laboratoři a rozšíří ho mezi lidmi.

„Pokud řeknete světovým vládám, že biologická zbraň takového kalibru je zrovna ve výrobě, tak by bylo nutné okamžitě jednat a na hrozbu se připravit. Svět by se měl v takových případech na pandemii připravit jako na válku,“ řekl na přednášce Gates. Českým čtenářům jeho slova přinesl server Lidovky.cz.

Současně však na přednášce uklidňoval, že lidstvo je na podobnou katastrofu takovýchto obřích rozměrů připraveno lépe než v minulosti. Má k dispozici léky, které mohou lidstvu poskytnout první pomoc. Ve vývoji jsou také nová antibiotika, která by mohla lidstvu pomoct. Díky moderním technologiím se navíc rychle rozšíří informace o hrozící pandemii a možná se podaří zarazit ji včasnou karanténou.

„Zrovna tento týden se objevila nová výzkumná studie, která se věnuje tomu, jak u člověka zjistit virové onemocnění pomocí systému barevných proužků, které se používají třeba u těhotenských testů,“ řekl Gates.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…