Bohuslav Sobotka má co vysvětlovat. Bulvár si ho proklepl a on mlčí

25.01.2014 10:20

Bulvární deník Blesk.cz neustává s tepáním premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). A není divu! Blesk vypočítal, že od doby, co si v roce 2008 pořídil bydlení v Praze, získal na cestovném zhruba 1,5 milionu korun. Má totiž stále trvalý pobyt na Moravě a proto od sněmovny dostává statisíce ročně na cestovné. Za pozornost stojí i to, že ho ale na náklady strany vozí limuzína ČSSD.

Bohuslav Sobotka má co vysvětlovat. Bulvár si ho proklepl a on mlčí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka při senátní kampani v Otrokovicích

Bulvární deník Blesk dokonce píše: „Sobotka je dojič státu!“ Nově jmenovaný premiér Bohuslav Sobotka, hlásící se k levicovým ideálům, solidaritě, čestnosti a sociální spravedlnosti žije v Praze. Podle Blesku v luxusním bytě, a to znamená, že do sněmovny ani do Lidového domu nemá daleko. Jeho trvalá adresa na Moravě mu však dovoluje pobírat od sněmovny ročně zhruba 310 tisíc korun, které prý na cestách mezi domovem a prací projezdí.

Adresu trvalého pobytu má Sobotka ve Slavkově u Brna. „Výše náhrady na dopravu se odvíjí buď od místa trvalého pobytu nebo od místa, kde má poslanec poslaneckou kancelář. Já ji mám ve Vyškově, tedy v kraji, za který jsem byl zvolen,“ uvádí premiér na svou obhajobu.

Tady ovšem shánčlivost Bohuslava Sobotky nekončí. Jako předseda ČSSD má totiž už několik let k dispozici stranickou limuzínu i s řidičem. Ta ho pochopitelně vozí podle potřeby nejen po Praze, ale i po celé republice.

„Pokud člověk od strany dostane auto, pak je to s řidičem a samozřejmě i s proplacením veškerých záležitostí, tedy i pohonnými hmotami,“ cituje Blesk zdroj z ČSSD.

Bohuslav Sobotka nyní prý už k celé kauze mlčí a deník Blesk.cz uvádí, že nedostal od šéfa ČSSD ani ze stranické centrály k této věci žádné vyjádření.

Sobotka žije v luxusu

Deník Blesk se Sobotkovi rozsáhle věnoval už v pátečním vydání, ve kterém na dvou stranách poukazoval na luxusní bydlení premiéra.

„Premiér Bohuslav Sobotka žije s rodinou v luxusním bytě v pražských Stodůlkách. Přesto má trvalé bydliště psané ve Slavkově u Brna, kde ho už ale minimálně dva roky neviděli. A to se přitom z trvalého bydliště účtuje Sobotkovi cestovné," uvádí list, který je stále nejčtenějším deníkem v republice a který před koncem loňského roku převzali společně s celou českou pobočkou vydavatelství Ringier významní byznysmeni Daniel Křetínský a Patrik Tkáč.

Redaktoři bulvárního deníku Blesk se podle pátečního článku do Slavkova u Brna vydali, zjistili však, že by premiéra Sobotku v menší družstevní bytovce hledali marně. Sousedé následně dosvědčili, že předsedu ČSSD tam viděli naposled někdy v roce 2011.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…