Brněnský starosta zažaloval Semelovou, vadí mu její výroky o Horákové

18.02.2014 21:56

Ve čtvrtečním Hyde parku na ČT si poslankyně KSČM Marta Semelová zavařila. O víkendu se nechal slyšet předseda sdružení ProtiAlt, že na ni podá trestní oznámení. To nyní udělal i starosta Brna-Starého Lískovce.

Brněnský starosta zažaloval Semelovou, vadí mu její výroky o Horákové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Semelová z KSČM na Olšanských hřbitovech

„Bylo to v té době, bylo to nešťastné, nicméně Milada Horáková se navíc přiznala ke všemu, ke své činnosti," řekla Marta Semelová. Když se jí poté moderátor zeptal na doplnění, odvětila: „Tak o tom dost pochybuji, že to byla vynucená přiznání.“

Tato a další slova rozzlobila Vladana Krásného z ODS. „Svým vystoupením zpochybňovala a bagatelizovala zločiny spáchané komunistickým režimem na jeho odpůrcích. Stejně tak zpochybňovala všeobecně oběti komunistických režimů a odmítala srovnání s oběťmi nacismu," napsal do trestního oznámení, které podal na brněnském městském státním zastupitelství.

Na krok starosty Brna-Starého Lískovce upozornil server iDnes.cz. Podle něj starosta tvrdí, že Semelová se dopustila několika trestných činů. Mimo jiné jde o založení, podporu a propagaci hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka.

Kromě výroků o Horákové mu vadí i další vyjádření komunistky. „Neznám příklady, že by někdo za minulého režimu byl pro své postoje vyhozen ze školy," prohlásila dále Semelová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…