Bude to řezničina! Bakala vyhazuje a novináři nešetří slovy

29.09.2013 10:24

Vypadá to, že zavíráním dolů OKD uhlobaron Zdeněk Bakala pouze začal. Nyní totiž zřejmě dojde i na "jeho" redaktory. Vydavatelství Economia, které Bakala vlastní, se má do konce roku zbavit až třetiny svých zaměstnanců. Pod Economii spadají například Hospodářské noviny nebo týdeník Respekt.

Bude to řezničina! Bakala vyhazuje a novináři nešetří slovy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

Anketa

Vadí vám chování Bakaly v kauze dolu Paskov?

hlasovalo: 2087 lidí
"Každý třetí... Společnost Economia opustí 58 na stálo zaměstnaných redaktorů z celkových 178," napsal jako první informaci o propouštění na Twitter vedoucí ekonomické rubriky serveru iHNed.cz Karel Tinl. Propouštění by se podle dostupných informací nemělo týkat tolik externistů, jako redaktorů. Mezi sekce, ve kterých se bude propouštět nejvíc, má patřit například lifestyle sekce či od ledna spuštěný HN Future.

Novinář Radek Kedroň celou situaci výstižně popsal na Twitteru: "Propouštění v Economii bude řezničina. Jako ve filmu Litam v tom. Uz brzy."

Propouštění se nemá týkat pouze Economie, ve které je zaměstnáno přes tři sta lidí, ale také Centrum Holdings, které jich zaměstnává přes dvě stě. Economia vydává kromě Hospodářských novin a Respektu například oblíbený měsíčník Belmondo či dalších čtrnáct tématických titulů.

Firma v pátek sdělila, že v Economii momentálně pracuje 353 zaměstnanců, v Centrum Holdings 247 zaměstnanců. Jde o „přesný počet zaměstnanců obou společností, ze kterého vychází organizační změna“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…