Budou další odposlechy, prozradil v ČT šéfredaktor MF DNES

23.03.2012 22:31

MF DNES zveřejňuje odposlechy rozhovorů exprimátora Pavla Béma a lobbisty Romana Janouška. A ještě není konec. O celé kauze diskutovali v pořadu Události, komentáře poslanec za ODS Marek Benda a šéfredaktor MF DNES Robert Čásenský.

Budou další odposlechy, prozradil v ČT šéfredaktor MF DNES
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

„Četl jsem to a opravdu mi z toho nebylo veselo,“ uznal Benda. Čásenský řekl, že deník se k materiálům dostal nedávno a musel ověřit jejich autenticitu. Ale souvislost s probíhajícím soudem Víta Bárty popřel. „Ani mě nenapadla,“ tvrdí.

Do lidí na zemi nekopu, říká Benda o Bémovi

Benda řekl, že podle něj odposlechy zveřejněny být měly. „Ano, řekl bych, že veřejný zájem je naplněn,“ uvedl. „Získali jsme je při dlouhodobém pátrání po aktivitách Víta Bárty a ABL,“ vysvětlil Čásenský.

Není ale úplně jisté, odkud nahrávky pocházejí a ke komu se kdy dostaly. „Z podoby těch nahrávek víme, že skutečně prošly agenturou ABL. Ale to, jak se dostaly z BIS, to zatím nemáme tušení,“ prohlásil Čásenský. „Obvinit státní rozvědku z toho, že z ní unikly materiály soukromé agentuře, to je hodně odvážné,“ nesouhlasil Benda.

„Upozorňuji, že přesto všechno, co se stalo, my jsme mnohem dříve Pavla Béma z pražského magistrátu vyhnali,“ hájil Benda ODS. K rezignaci na poslanecký mandát prý Béma vyzývat nebude. „Je v situaci, kdy leží na zemi, a já do lidí na zemi nekopu,“ řekl Benda. Čásenský slíbil, že v pondělním vydání MF DNES bude o vazbách Prahy na firmu Navatyp a mimo jiné deník vydá další odposlechy.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…