Byla jí nevědomky ukončena neschopenka, teď je už 16 let bez práce

08.05.2012 21:03

Jana Slanařová, bývalá zaměstnankyně Celní správy, žije skoro bez peněz. Přišla o plat i rentu a pro úřady, které jí měly zanedlouho přiznat důchod, fakticky neexistuje - úředníci ji totiž nemají v evidenci. To všechno i přesto, že jí soud ohledně vyhazovu z práce dal za pravdu. Během 16 let tak přišla zhruba o jeden a půl milionu korun.

Byla jí nevědomky ukončena neschopenka, teď je už 16 let bez práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Po devíti letech souzení si Jana Slanařová mohla oddechnout - její výpověď je neplatná. Jenže celníci přišli s tvrzením, že ji stejně nemohou vzít zpátky, protože nesložila v roce 1997 podle zákona povinnou přísahu. Kdo ji neudělal, není celníkem. Ačkoliv jí tedy soudci dali za pravdu, v ničem jí to nepomohlo. „Nerozumím tomu. Dali mi vlastně za pravdu, a stejně jsem prohrála,“ říká Slanařová pro Hospodářské noviny.

„Nejvyšší správní soud rozumí pocitům žalobkyně, která se cítí ukřivděná a má pocit perzekuce a diskriminace,“ sdělili jen soudci. Slanařová tak žije již 16 let prakticky bez příjmu. Nové pracovní místo si najít nemůže kvůli podaným žalobám. Od bývalého zaměstnavatele nedostala ani zápočtový list. A když se šla zeptat na svůj důchod, úředníci zjistili, že ji nemají ani v počítačích.

Soudci naznačili, že by se žena mohla dále soudit o náhradu škody. Její advokát proto už sepisuje stížnost k Ústavnímu soudu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…