ČSSD a ANO se dohodly na majetkových přiznáních i pro občany

19.11.2013 17:35

Experti sociální demokracie a hnutí ANO se dnes dohodli na zavedení majetkových přiznání jak pro politiky a státní úředníky, tak pro běžné občany. Pro ty by podle šéfa poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka mohla platit od roku 2015 při nabytí majetku ve výši nad 20 milionů korun.

ČSSD a ANO se dohodly na majetkových přiznáních i pro občany
Foto: cssd.cz
Popisek: Billboard Bohuslava Sobotky

"My tomu říkáme prokázání původu majetku, to jsme měli v programu, chceme začít u politiků, u státních zaměstnanců a potom to přenést i na občany, protože to byla jedna z našich hlavních věcí, aby se přestalo krást a aby lidé prokázali svůj majetek, jak ho nabyli," řekl novinářům Faltýnek při odchodu z jednání.

"Začneme u politiků, ti by měli jít příkladem, a na občany konkrétně bychom to chtěli přenést v příštích letech," uvedl také s tím, že platnost pro občany odhaduje od roku 2015. "Diskutujeme o částkách, padlo tam, ale teď mě fakt neberte za slovo, třeba 20 milionů korun," dodal pak k částce, při jejímž překročení by lidé museli podávat majetkové přiznání.

Požadavek majetkových přiznání pro všechny občany při nabytí majetku nad určitou výši měli v programu sociální demokraté, ANO je požadovalo v případech osob podezřelých ze závažné hospodářské a finanční kriminality. V tomto bodě tedy hnutí ustoupilo sociálním demokratům.

Dohoda ČSSD a ANO nejspíše nenarazí ani u lidovců, kteří požadovali "povinná majetková přiznání pro občany, kteří v jednom kalendářním roce nabudou movitého nebo nemovitého majetku, cenných papírů a podílů v korporacích v součtu nad deset milionů korun".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…