ČSSD dá na podzimní volby 60 milionů. Má heslo „Měníme zemi k lepšímu“

22.07.2014 13:37

Před loňskými parlamentními volbami ČSSD slibovala, že „prosadí dobře fungující stát“, na senátní a komunální volby tento podzim připravila nové heslo – "Měníme zemi k lepšímu". Na kampaň vyhradí sociální demokraté 60 milionů korun.

ČSSD dá na podzimní volby 60 milionů. Má heslo „Měníme zemi k lepšímu“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a členové politického grémia sociální demokracie zahájili vnitrostranické referendum podáním 22557 doporučených dopisů svým členům

V podzimní komunální a senátní kampani chce ČSSD voliče oslovit tím, že "mění zemi k lepšímu", a prodat tak své dosavadní působení v koaliční vládě. Do volebního klání je strana připravena investovat kolem 60 milionů korun.

"Hlavním heslem kampaně je 'Měníme zemi k lepšímu'," řekl volební manažer ČSSD pro podzimní kampaň Karel Březina. "Hlavní heslo bude doplněno heslem regionálním, které bude osobním heslem konkrétního kandidáta," podotkl také ke kampani, která chce vedle pro sociální demokraty tradiční oranžové barvy hojně využívat také českou trikolóru.

Nejsilnější parlamentní strana, pro niž ani loňské sněmovní ani letošní evropské volby neskončily podle představ, chce do připravované kontaktní kampaně zapojit členy obou komor parlamentu, ministry i premiéra Bohuslava Sobotku. Ten by měl mimo jiné zavítat do všech volebních obvodů pro senátní hlasování.

ČSSD bude mít právě v senátních volbách poměrně těžkou pozici, protože bude z 27 uvolněných mandátů obhajovat 23, a to se jí s velkou pravděpodobností nepodaří. Sobotka tak už hovořil o tom, že úspěchem bude, když sociální demokracie zůstane v jednaosmdesátičlenném Senátu nejsilnější stranou. Nyní má senátorský klub ČSSD 44 členů.

Pro senátní klání má sociální demokracie podle svého místopředsedy pro hospodaření Martina Starce k dispozici kolem 25 milionů korun, dalších 35 milionů je pak připraveno pro volby do obcí a měst. "I obce a města mohou ještě použít i své vlastní prostředky z okresů a krajů, takže ta částka nemusí být nutně konečná," uvedl. Pro senátní kampaň strana, jíž loni parlamentní volby přišly na asi 87 milionů korun, zřídila transparentní účet. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…