Černochová: Nečas dělá práci i za místopředsedy ODS a nestíhá

01.08.2011 20:18

Premiér Petr Nečas musí zastávat práci i za místopředsedy ODS, je příliš vytížený a nestíhá. Poslankyně Jana Černochová to řekla agentuře Mediafax v reakci na rozhovor Ivana Langera v časopise Týden.

Černochová: Nečas dělá práci i za místopředsedy ODS a nestíhá

Bývalý místopředseda ODS Ivan Langer v rozhovoru uvedl, že z fungování grémia ODS je v rozpacích a místopředsedové strany nedělají svojí práci dobře. Všechna zodpovědnost zde leží na Petru Nečasovi. „Ten rozhovor s Ivanem Langerem jsem četla a vesměs se mi líbí. Vnímám ho především jako jakési šťouchnutí do místopředsedů ODS, aby se více věnovali svým vnitrostranickým povinnostem," uvedla pro Mediafax Černochová.

Psali jsme:
Sloučení ODS a TOP 09, kníže na Hrad. Ptáme se, zda je to pravda
Nečas je jako kůl v plotě. ODS běduje sama nad sebou

Nečas není superman

„Musíme dát našim místopředsedům jasně najevo, že po nich chceme práci. Současný stav mi také vadí, protože nikdo není superman a Petr Nečas nemůže sám zvládat všechnu práci. Má své starosti s vládou," pokračuje poslankyně.

Černochová připouští, že samotní místopředsedové jsou velmi vytížení, neboť často zastávají více funkcí zároveň. Řešením by podle ní mohla být změna stanov, která by dávala místopředsedům více prostoru na práci pro stranu. „Nejsem zastáncem sezení na více židlích naráz. Nejde zvládat plnohodnotně práci místopředsedy strany a zároveň ministra či předsedy sněmovny. Mohli bychom proto například změnit stanovy tak, aby jeden místopředseda dostával za svou funkci plat, ale zároveň by měl zakázáno vykonávat jiné časově exponované funkce. Svůj čas by jednoduše věnoval především místopředsednické práci," vysvětluje Černochová.

Sloučení ODS a TOP 09? O ničem nevím.

Černochová se na závěr vyjádřila i k výroku Langera, že mohou existovat plány na sloučení ODS a TOP 09. „Já jsem v poslední době nic takového nezaznamenala. Naposledy se o něčem podobném spekulovalo před dvěma lety. Tehdy se říkalo, že na vzniku a sestavování TOP 09 se podílel náš tehdejší předseda Mirek Topolánek a TOP 09 měla ODS pomoci při sestavování vlády. Já jsem ale takový pocit nikdy neměla," řekla Mediafaxu Černochová.

Čtěte více:
Premiér Nečas: Nepřekvapujme se, tvrdě pracujme
Nečas varuje ministry. Kdo nebude škrtat, ať podá demisi
Premiér Nečas: Nikdo jiný než vláda v této zemi sestavovat rozpočet nebude!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…