Černochová ministryní: Občan nespokojen, napsal jí. Dostal odpověď

08.11.2021 9:43 | Ze sítí

Poslankyně Jana Černochová (ODS) s humorem zúčtovala s pánem, který jí dal najevo, že by ji nerad viděl v pozici ministryně obrany. „A víte alespoň, kde jsou 4 světové strany?“ zeptal se poslankyně, kterou označil za „sebestřednou husičku“. A dostal odpověď. Nahlédněte.

Černochová ministryní: Občan nespokojen, napsal jí. Dostal odpověď
Foto: archiv
Popisek: Jana Černochová

Budoucí vláda premiéra Petra Fialy (ODS) dosud nezveřejnila jména předpokládaných ministrů. Profesor Fiala k tomu říká, že ministry představí ve správný čas. Ve veřejném prostoru se přesto spekuluje o celé řadě jmen. Kupříkladu o poslankyni Janě Černochové, o které se spekuluje jako o ministryni obrany.  

Anketa

Bude Pekarová Adamová lepší předsedkyní Sněmovny, než byl Vondráček?

3%
95%
hlasovalo: 19114 lidí

A pan Jiří Černochové svéráznou češtinou napsal, že by jí na postu ministryně obrany viděl opravdu velmi nerad. O Ministerstvu obrany se rozepsal jako o „ministerstvu války“, koalici pěti stran označil za „pětidemolici“ a bez ohledu na to, kam v českých větách patří čárky mezi souvětími, se Černochové ptal, jestli vůbec rozezná čtyři světové strany.

„Nezlobte se, že Vás jako major v záloze, budu oslovovat jako soudružku: osmiprocentní vítězné strany pětidemolice. Nicméně, chtěl bych se zeptat, zdali víte něco podrobnějšího o ministerstvu války, víte, taková funkce vyžaduje mnoho vědomostí, to není o tom vystřelit si párkrát ze vzduchovky. A víte alespoň, kde jsou 4 světové strany? Ptám se proto, abyste naší obří armádu nenasměrovala směrem na západ, místo na východ,“ spustil pan Jiří.

Černochovou označil za „sebestřednou husičku, která patří k plotně a ne jako ministryně a už vůbec ne do vlády“, u níž  by coby někdejší aktivní voják ignoroval její rozkazy.

Chtěl také vědět, zda hodlá nakupovat zbraně podobně jako exministryně obrany z vlády Mirka Topolánka Vlasta Parkanová, Exposlance Miroslava Kalouska v souvislosti s ní označil za „ko*otí hlavu“.

Jana Černochová si píše s panem Jiřím

Netrvalo dlouho a Černochová k tomuto e-mailu napsala pár slov.

„Já tyhle šovinistický exzáklaďáky miluju. Usměvavá tvář se svatozáří. Česky se to (ani na té vojně) nenaučilo, ale rádo by mě ‚to‘vidělo u plotny. Takže má Jiří jedinečnou šanci! 11. 11. děláme na Dvojce Den válečných veteránů a součástí ukázek bude i supermoderní vojenská polní kuchyně. Přijďte pobejt,“ pozvala pana Jiřího.

Jana Černochová si píše s panem Jiřím

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…