Česko zaznamenalo v neděli rekordní počet mrtvých za den, nákaze podlehlo 24 lidí

05.10.2020 21:54

V České republice v neděli zemřelo 24 lidí s prokázaným koronavirem, jde o nejvyšší číslo od začátku epidemie za jeden den. V pondělí přibylo dalších deset případů na celkových 757 úmrtí, vyplývá to z aktualizovaných údajů na webu Ministerstva zdravotnictví, informuje iDNES.cz.

Česko zaznamenalo v neděli rekordní počet mrtvých za den, nákaze podlehlo 24 lidí
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto

Nejvyšší nárůst počtu úmrtí lidí s covidem resort zaznamenal minulý týden ve čtvrtek, kdy zemřelo 22 nakažených. O jeden případ méně bylo 2. října a 23. září.

Nemoc covid-19 dnes testy potvrdily zatím u 1 250 lidí, o 143 více než v neděli do podvečera. Aktuálně nemocných je 37 763, z toho 1 242 v nemocnicích.

Laboratoře v Česku udělaly v neděli 7 553 testů na covid, nejméně od neděle 13. září. Rekordní byl podíl pozitivních testů, kterých v neděli bylo 24,35 procenta, téměř dvakrát víc než o týden dřív.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…