Chovanec je ve střehu. Chce prý nechat vytisknout do zásoby tisíce dokladů pro cizince

03.10.2015 10:25

Podle ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) se Česká republika musí připravovat v rámci uprchlické krize na všechny možné varianty. I z toho důvodu předložil vládě k posouzení veřejnou zakázku na tisk dokladů pro cizince, již by u nás případně žádali o mezinárodní ochranu. Píše o tom dnešní deník Právo.

Chovanec je ve střehu. Chce prý nechat vytisknout do zásoby tisíce dokladů pro cizince
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Jak deník následně uvádí, má být vytištěno 100 tisíc víz EU opravňujících ke vstupu do Schengenu, 30 tisíc kusů potvrzení o přechodném pobytu a 20 tisíc průkazů o povolení k trvalému pobytu. 

Podle zprávy předkládané vládě jde o doklady na jeden rok. Zakázku v hodnotě více než šest milionů korun získá Státní tiskárna cenin. V případě, že vláda zakázku schválí, měla by ji splnit do 12 týdnů od zadání.

„Z toho, co se děje ve světě, je zřejmé, že migrační vlna nebude končit, nebude oslabovat, spíše se bude navyšovat. Takže my se připravujeme po všech stránkách,“ uvedl Chovanec. 

Tato čísla však rozhodně neznamenají, že by Česko chtělo přijmout statisíce uprchlíků. Prozatím je počítáno se čtyřmi tisícovkami v příštích dvou letech.

V Česku žije zhruba půl milionů cizinců. O mezinárodní ochranu zde žádá čím dál více lidí, podle ministra jsou to však především Ukrajinci a Kubánci.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…