Dan Landa: Testíček, vakcínka, tyhle s*ačky, to je jako rudá knížka. K poblití

01.06.2021 13:08

V pořadu K věci na CNN Prima News hostoval zpěvák Daniel Landa a vládu ve svém vyjádření nešetřil. Za současných protiepidemických opatření koncertovat nehodlá, přijde mu to nedůstojné a nehodlá své publikum dělit na neotestované a neočkované a ty, kdo se těmto věcem podvolí. „Testíček, vakcínka, všechny tyhle sračky, mně to přijde jako rudá knížka,“ řekl. Vadí mu, jak tímto vláda podmiňuje účast na akcích. A ani on-line koncerty prý nebudou. „To je jak sex s gumovou pannou,“ poznamenal.

Dan Landa: Testíček, vakcínka, tyhle s*ačky, to je jako rudá knížka. K poblití
Foto: Repro Facebook
Popisek: Zpěvák Daniel Landa, význačná osobnost iniciativy Chcípl PES

Anketa

Bojíte se klimatické katastrofy?

7%
91%
hlasovalo: 5384 lidí
Landa nechtěl přijít do studia, protože se nechce nechat testovat na koronavirus. Z principu. „Jsem zdravej, nemám potřebu se testovat,“  řekl. A nechce platit „výpalné“, jak označil testovací byznys. Je přesvědčen, že je zdráv a není bezpříznakový přenašeč.

Současné odborníky a funkcionáře, kteří řídí rozvolňování, za skutečné odborníky nepovažuje. Například kvůli tomu, že i ti, kdo jsou otestovaní či očkovaní, musí stále nosit respirátory.

„Nelíbí se mi zdravotní diktatura,“ říká s tím, že je v kontaktu s odborníky, kterým věří, zmínil sdružení Zdravé fórum a epidemiologa Jiřího Berana. Nechápe, proč mají omezující opatření dodržovat i zdraví lidé.

Posteskl si, že zrovna okolo šlo 40 dětí, v krásném počasí, a všechny v respirátorech. Zmínil i prohlášení bývalého ministra zdravotnictví Blatného, podle kterého by i ti, kdo jdou na ulici sami, měli mít roušky či respirátory. „Buzerace, zlo, co musíme dodržovat, i když víme, že je to nesmysl,“ řekl.

V retrospektu už ani nehodnotí pozitivně projekt Cesta ze tmy, na kterém participoval, zdůrazňoval, že se jednalo o pokus o torpédování drahých testů.

Za současných podmínek pro kulturní akce vystupovat nechce. „Nejsou důstojné,“ říká s tím, že své publikum nebude dělit na očkované a neočkované. Akce naplánované měl. „Všechno jsem zrušil,“ uvedl. „Já to, jak se k nám vláda chová, považuji za zločin. Nechci, aby se na moje koncerty zdraví lidé testovali,“ trval si na svých principech.

„Testíček, vakcínka, všechny tyhle sračky, mně to přijde jako rudá knížka,“ řekl s tím, že na tom participovat odmítá. Chce, aby stát nechal občany chovat se jako zodpovědné lidi, tedy že kdo se necítí dobře, tak prostě nepřijde. Ani on-line koncerty nebudou, protože „to je jak sex s gumovou pannou“.

Ale co se bude dít, je dle Landy otázka a doufá, že se ve vládě třeba umoudří a začnou poslouchat jiné odborníky. Koncert by dělal v podstatě jen kdyby žádná opatření nebyla. Na ty, kdo za těchto podmínek pracují, se vůbec nezlobí, zlobí se na politiky.

Doplnil, že by rád prodělal covid, ale zatím ho, možná kvůli stylu života, nechytil. Přitom proti vážným nemocem očkovaný je. Ale vadí mu, jak stát lidi do očkování nutí. „Je to k poblití,“ říká.

„Smejkal, MeSES, celá tahle partička, já je prostě neuznávám,“ uvedl na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…