Darebáci, mám toho dost. Mladý Klaus zuří na novináře, opět mu prý podsunuli, co vůbec neřekl

21.03.2021 6:23

Předsedu Trikolóry Václav Klause mladšího pobouřilo informování zpravodajského serveru iDnes.cz o jeho kritice kratší délky trestů za násilné trestné činy oproti verbálním skutkům. „Za znásilnění má černoch 4 roky, za názor běloch šest, sdílel Klaus mladší,“ vysvětlil si Klausův příspěvek na Twitteru server iDnes.cz. S takovým tvrzením ovšem Klaus nesouhlasí. „Neuvěřitelné! Babišovi darebáci v iDNESu. Mám toho dost!“ ohradil se politik a upozornil, že ve svém příspěvku o tom, „kdo je běloch a černoch“ nepadlo ani slovo.

Darebáci, mám toho dost. Mladý Klaus zuří na novináře, opět mu prý podsunuli, co vůbec neřekl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí
Server iDnes.cz ve své zprávě nazvané „Za znásilnění má černoch 4 roky, za názor běloch šest, sdílel Klaus mladší“ argumentuje Klausovou koláží, v níž Klaus vedle sebe postavil fotografii Abdallaha Ibrahima Dialla, jenž předloni na Litoměřicku znásilnil šestnáctiletou dívku a byl mu za to uložen trest ve výši čtyř let vězení, a fotografii Benedikta Čermáka, který byl odsouzen na šest let vězení za komentář v internetové diskusi, kterým měl veřejně schvalovat teroristický útok na Novém Zélandu. „Jak jim chutná jejich medicína. Dobrá práce???!“ napsal muž v diskusi pod videem z masakru na Novém Zélandu z roku 2019, při kterém útočník zabil 51 lidí ve dvou mešitách v Christchurchi.

„Kdyby pán vlevo dívence vůbec neublížil, ale napsal na FB komentář k oběti znásilnění (třeba ‚ženský si za to můžou samy‘ nebo podobnou nechutnost) – dostal by o dva roky víc?“ tázal se v narážce na rozdílnou délku rozsudků Klaus.

Server se však místo Klausovy kritiky rozdílné délky trestů zaměřil na to, že muži na fotografii mají rozdílnou barvu pleti. „Předseda Trikolóry Václav Klaus mladší sdílel ve čtvrtek na Twitteru koláž s dvěma odsouzenými za trestné činy. V ní je v kontrastu černošský migrant odsouzený v Česku za znásilnění, který dostal trest čtyř let vězení, a český občan, který byl za projev názoru, respektive za schvalování teroristického činu, odsouzen na šest let,“ napsal server iDnes.cz.

O několik odstavců níže se píše o Klausově příspěvku jako o „kontrastu bělocha s černochem“ a v závěru článku je ještě dodáno vyjádření řeporyjského starosty Pavla Novotného (ODS) pro televizi CNN Prima News. „S nacisty se nekamarádím, minimálně politicky. Nemám rád nahnědlé lidi, minimálně rétoriku jejich strany považuji za nahnědlou,“ uvedl Novotný a dodal, že však Klause považuje za „nesmírně inteligentního“ a co se týče školství, tak by ho „do školy chtěl hned“.

Klaus mladší uvedený článek považuje za „neuvěřitelný“. „Babišovi darebáci v iDNESu,“ ohradil se proti němu na Facebooku.

„Já jsem nesdílel, že černoch dostal 4 roky a běloch 6. Já jsem sdílel názor, že násilné trestné činy jsou horší než verbální a stálo tak vždy naše právo a nikoli obráceně a považuji to za skandální. Kdo je běloch a černoch je mi zcela jedno – v mém statusu o tom nebylo ani slovo,“ upozornil předseda Trikolóry.

Dle něj se jedná o „mediální manipulaci“. „Tohle je mediální manipulace jako prase a do toho dají vyjádření Pavla Novotného (ODS), že jsem nacista. Mám toho dost!“ dodal.

reklama

autor: rak

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…