Davy se chystají se na vládu. Musí prý už konečně skončit

21.04.2012 6:31

Do Prahy by měly dorazit tisíce nespokojenců.

Davy se chystají se na vládu. Musí prý už konečně skončit
Foto: Martin Kovář
Popisek: Demonstrace Holešovské výzvy na Václavském náměstí

Tisíce odborářů, členů různých sdružení i lidí, kteří v žádných organizacích a odborech nejsou, se chystají do Prahy na protivládní demonstraci. Akci pořádají na Václavském náměstí od 13:00 společně odbory a dvě desítky sdružení a iniciativ. Požadují demisi kabinetu. Shromáždění bude předcházet protestní pochod od domu odborů, který do centra města vyrazí v poledne. Provoz na části magistrály a v ulicích v centru se zastaví. Na bezpečnost budou dohlížet stovky policistů a vrtulník.

Až sto tisíc lidí?

Demonstrace je součástí kampaně odborů a iniciativ Stop vládě. Pořadatelé očekávají, že na ni přijdou desetitisíce lidí. Někteří mluví o více než 40.000, jiní až o 100.000 účastníků. Podle odborářů a aktivistů by měla vláda skončit. Kritizují ji za reformy, které označují za asociální. Volají po předčasných volbách. Podporuje je opozice.

Demonstranti se budou řadit před domem odborů na náměstí Winstona Churchilla. Tam by je měly přivézt autobusy z regionů. Z Ostravy dorazí zvláštní vlak. V poledne se protestní průvod vydá k Václavskému náměstí, kde začne ve 13:00 demonstrace. Přijít chtěl i ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), nakonec si to rozmyslel.

Obklíčit vládu

Po skončení shromáždění by se část účastníků mohla vydat na další pochod, a to k sídlu vlády. Akce, jejíž pořádání ohlásil aktivista z hnutí Occupy, by měla skončit happeningem s názvem Obkličme vládu.

Asociace samostatných odborů a vlivné Odborové sdružení železničářů chtějí také odpoledne oznámit své další nátlakové akce proti vládě. Další postup plánuje i platforma Stop vládě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…