Děkujte mu, nenadávejte! Důrazná obhajoba muže, na kterého řve půl Ameriky a Trump si ho vzal k sobě

15.11.2016 12:12

Jmenování Stephena Bannona strategickým poradcem nového prezidenta Donalda Trumpa vyvolalo pobouření napříč Amerikou. Šéf ultrakonzervativního webu Breitbart News je osočován z šíření neonacismu, rasismu i antisemitismu. Jeho blízký spolupracovník a přítel takové zkazky označuje za nesmysl. Lidé by prý Bannonovi měli děkovat, že zachránil USA před Clintonovou.

Děkujte mu, nenadávejte! Důrazná obhajoba muže, na kterého řve půl Ameriky a Trump si ho vzal k sobě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Akce Trump for President, naděje pro svět i USA, "Killary" Clinton, jistota pokračování bombardování. Následoval pochod k americké ambasádě

„Pracoval jsem se Stephenem Bannonem takřka šest let. Bez váhání tak mohu říci, že Steve je přítel židů a obránce Izraele, stejně jako zanícený americký patriot a skvělý vůdce,“ uvedl editor webu Breitbart News Joel B. Pollak v komentáři, který vyšel na stejnojmenném webu.

Aby zdůraznil význam svých slov, poukázal na to, že je ortodoxní žid a navíc má magisterský titul z judaismu. Považuje se tak za dostatečně kvalifikovaného, aby posoudil co je a co není antisemitismus. Může tak potvrdit, že Bannon rozhodně není antisemita. V Breitbart News, kterému Bannon šéfoval, vždy dávali prostor autorům všech možných vyznání a etnik. „Máme židovské, katolické, evangelické, muslimské, černé, bílé, asijské, hispánské a homosexuální autory (zapomněl jsem na někoho?),“ uvedl Pollak.

Podle jeho názoru je Bannon neúnavný a disciplinovaný manažer, který posuzuje nadání lidí bez ohledu na jejich rasu, pohlaví, náboženskou víru či sexuální orientaci. Vedle dalších jiných předností, kterými Bannon disponuje, Pollak vyzdvihuje především schopnost zvládat velký tlak, jak již prý Bannon ukázal během Trumpovy kampaně.

Anketa

Je naše země krásná?

6%
3%
hlasovalo: 5860 lidí

Celý článek ZDE

V rozhovoru pro CNN Pollak připsal nepěkné věci, které prší na Bannonovu hlavu po zveřejnění oznámení, že se stává strategickým poradcem nového prezidenta Donalda Trumpa, neschopnosti médií a establishmentu skousnout porážku. „Nejurážlivější věcí, kterou kdy Stephen Bannon udělal, bylo, že vyhrál s Donaldem Trumpem Bílý dům,“ podotkl Pollak.

„Kdyby to bylo na těchto lidech, Hillary Clintonová by uzmula Nejvyšší soud a zruinovala naší demokracii. Steve Bannon si zaslouží, aby ho lidi chválili, ne odsuzovali,“ myslí si Pollak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…