Demonstrace v Česku, FOTO a VIDEO: Role TOP 09, Kalousek a reakce. Jiří Drahoš. Drsné údajné svědectví o Zemanovi, opilém na zemi mezi Rusy

10.04.2018 9:21

K pondělní demonstraci proti premiérovi v demisi Andreji Babišovi (ANO) a prezidentu Miloši Zemanovi se na serveru Forum24.cz vyjádřili mimo jiné komentátoři Štěpán Malát a Johana Hovorková. Nebyli však jediní. Velmi zostra vystoupil na jedné z demonstrací disident Vladimír Hučín. A demonstrací se také zúčastnili politici TOP 09, například Miroslav Kalousek a Karel Schwarzenberg. Nechyběl ani poslanec za STAN Vít Rakušan.

Demonstrace v Česku, FOTO a VIDEO: Role TOP 09, Kalousek a reakce. Jiří Drahoš. Drsné údajné svědectví o Zemanovi, opilém na zemi mezi Rusy
Foto: Twitter
Popisek: Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek

„Jasným důkazem, že se pondělní demonstrace proti Babišovi povedla, je rozčílený Jiří Ovčáček. Ten opět ‚jel‘ jeden tweet za druhým. Část demonstrujících totiž z Václavského náměstí vyšla na Pražský hrad, kde Zemanovi vzkázala několik informací. Například, že Česko není Rusko a že přijdou zas,“ poznamenal Malát. 

Původní text ZDE

Anketa

Kdybyste byli na místě Zemana, vynadali byste dnes Babišovi za výsledek jeho snahy sestavit vládu?

16%
84%
hlasovalo: 3399 lidí

Pozastavil se i nad Ovčáčkovým tweetem, v němž hradní mluvčí uvedl, že nechápe, proč novináři schůzkám stranických buněk TOP 09 říkají demonstrace. „Vedení TOP 09 by asi bylo šťastno, kdyby mělo tolik příznivců a kdyby se mu podařilo zorganizovat tak masovou akci. Ovčáček si nevybral dobrý terč. A fakt, že v některých městech na demonstraci přišli členové této strany, nebo ODS, případně demonstraci přímo organizovali, znamená, že tito lidé touží po svobodě a demokracii. To je spojuje. Nic víc,“ míní Malát.

„Sluší se poděkovat nejen organizátorům, ale opravdu všem, kdo přišli – a jak správně zaznělo na Václavském náměstí – všem, kdo se rozhodli věnovat chvilku demokracii,“ zmínila pak ve svých slovech Johana Hovorková.

Původní text ZDE

„Mainstreamová média dělají celý den masivní reklamu večerním manifestacím proti panu prezidentovi a panu premiérovi. Burcují k účasti a snaží se vyvolat dojem masovosti,“ poznamenal k tomu hradní mluvčí Jiří Ovčáček s tím, že i přes tuto masáž je účast hodně hluboko pod mediálním očekáváním. „Je to jen další debakl,“ dodal. Následně poznamenal, že „milion chvilek nenávisti skončil, jak už je tradicí u akcí tohoto typu, děláním ostudy před Pražským hradem“. 

Ve svém dalším komentáři si pak rýpl do svolavatelů, jež jsou podle jeho slov z TOP 09. 

Ovčáček pak rýpl i do neúspěšného prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše, jenž se demonstrace rovněž zúčastnil. „V Praze se dnes konalo setkání neúspěšných politiků se zbytkem příznivců. Nechyběli šéf TOP 09 Jiří Pospíšil a permanentní kandidát Jiří Drahoš. Milion chvilek nenávisti,“ napsal Ovčáček.

S Jiřím Drahošem se pak vyfotografoval poslanec za TOP 09 Dominik Feri.

Se svojí troškou do mlýna pak přispěchal i marketingový expert Jakub Horák. „Je to nechutný, jak kavárna demonstruje, když přitom Babiš vyhrál volby. Ty lidi jsou pořád stejný, nepoučitelný. Přesně takhle se chovala berlínská kavárna v roce 1933, když volby vyhrál Hitler,“ sdělil Horák.

K Jiřímu Ovčáčkovi se pak vyjádřil Jan Cemper, jenž se v demonstracích rovněž angažoval. „Jiří Ovčáček trpí nejspíše paranoidními bludy a TOP 09 vidí i v lednici. Tvrdí, že včerejší demonstraci organizovala TOP 09. Základní koncept a petice pochází od Milion chvilek a s nápadem na demonstraci a o úvodní PR se postaral Martin Topš. Nahlásil jsem to já. Ani Milion chvilek, ani Martin, ani já s TOPkou nemáme nic společného,“ poznamenal Cemper. 

Manažer Robin Suchánek si pak do Ovčáčka rovněž rýpl. „Je mi líto, že jste nás nenavštívil. Ale chápu... Jste podělaný až za ušima! Tak třeba příště,“ sdělil Suchánek.

Na jedné z demonstrací také vystoupil disident a důstojník BIS Vladimír Hučín. „Musím říct jednu věc. Když jsem nastoupil k BIS, tak tehdy byla jaksi u moci ODS. Přišel rok 1997 a dostala se k moci vláda ČSSD v čele s Milošem Zemanem. A jako důstojník BIS jsem měl dvě možnosti. Buď budu držet hubu a krok, nebo se podřídím k aktivitám, které vycházely od Miloše Zemana,“ zavzpomínal Hučín a vzpomínal na případ Markéty Regecové a prodej pozemku. „Ta žena nechtěla ten pozemek prodat. Miloš Zeman nařídil, že se musí udělat všechno, aby ji přinutili. Já jsem odmítl jeho pokyny plnit. Pak byl Miloš Zeman zjištěn u řeckého milionáře, jak se v jeho zámku v Ostravě-Porubě účastní jeho večírku, končí vyloženě opilý na zemi a za přítomnosti pracovníků ruských tajných služeb z konzulátu v Brně,“ zavzpomínal Hučín, jenž se domnívá, že by se prezident neměl těchto akcí účastnit.

„Musely se dělat věci, které vyhovovaly Miloši Zemanovi, respektive jeho volebním aktivitám. Tam bylo takové zneužití pravomocí, že si myslím, že by za to musel být postaven před soud. Je ale obklopen lidmi, jako je Mynář a Nejedlý, kteří ho neustále mumifikují, aby zde vydržel. A myslím si, že by se tyto věci měly otevřít, neboť pak tady máme lidi, jako je Andrej Babiš,“ sdělil Hučín.

„Mohu vám říct, že tento člověk je nejen spolupracovníkem StB, nejen trestně stíhaným člověkem, ale byl také nomenklaturním kádrem komunistické strany,“ dodal Hučín, podle jehož slov třetí odboj ještě neskončil. A to do chvíle, dokud bude v čele země právě Andrej Babiš.

Video najdete ZDE.

„Chceme slušnou vládu,“ volaly dnes tisíce lidí na Václavském náměstí. Nikdo nezpochybňuje vítězství AB a MZ ve volbách. To vítězství je ale nezbavuje odpovědnosti, naopak. Činí je to odpovědné za to, abychom měli slušnou vládu. Zatím pro to oba dva pánové nic nedělají,“ poznamenal poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09) na svém twitteru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…