Do Nizozemska byly z Ukrajiny přepraveny další rakve s oběťmi sestřeleného malajsijského letounu

28.11.2014 21:20

Šest rakví s ostatky obětí z malajsijského boeingu, který byl v červenci pravděpodobně sestřelen nad povstaleckou oblastí na východě Ukrajiny, bylo dnes přepraveno do Nizozemska. „Pravděpodobně to není naposledy, co se přivážejí ostatky. Jsou ještě místa (na místě dopadu letadla), která jsme ještě nepropátrali," řekl agentuře AFP mluvčí nizozemského ministerstva spravedlnosti Jean Fransman.

Do Nizozemska byly z Ukrajiny přepraveny další rakve s oběťmi sestřeleného malajsijského letounu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protestující viní Rusko ze sestřelení malajsijského civilního letadla

Nizozemští experti se v kasárnách ve městě Hilversum snaží identifikovat všech 298 lidí, kteří zahynuli na palubě letu MH17. Zatím uspěli u 289 ostatků, těla zbylých devíti obětí se dosud rozpoznat nepodařilo.

Ceremonie na letišti v Eindhovenu na jihu země byla stejná jako při šesti předchozích přepravách těl obětí. Osobně byl přítomen premiér Mark Rutte. Pozváni byli rovněž pozůstalí.

Úctu obětem vzdali představitelé Nizozemí i Ukrajiny

Ještě dříve na charkovském letišti vzdali úctu obětem ukrajinští a nizozemští představitelé. „Je to velice důležité pro pozůstalé, pro rodiny a přátele obětí této obrovské tragédie," řekl nizozemský ministr spravedlnosti Ivo Opstelten. Charkovský gubernátor odhadl, že v sobotu by mohly být trosky letounu naloženy na nákladní auta.

Boeing 777 letící na lince Amsterodam-Kuala Lumpur se zřítil 17. července. Většina z 298 obětí byli nizozemští občané. Kyjev a Západ obviňují Rusko, že dodalo povstalcům raketu, která boeing sestřelila. Vzbouřenci a Moskva ale jakýkoli podíl na neštěstí odmítají a za viníky neštěstí označují Ukrajince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…