Do čela sněmovního imunitního výboru míří Němcová (ODS)

16.12.2013 13:17

Do čela sněmovního mandátového a imunitního výboru míří bývalá předsedkyně dolní komory Miroslava Němcová (ODS). Výbor ji dnes zvolil svojí předsedkyní, volbu ještě musí potvrdit sněmovna.

Do čela sněmovního imunitního výboru míří Němcová (ODS)
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miroslava Němcová v Ostravě

Němcová vystřídá stranického kolegu Marka Bendu, který výbor vedl do minulého čtvrtka. Jde o jediný sněmovní výbor, v němž náleží předsednická funkce občanským demokratům.

Němcová, která byla volebním lídrem ODS, neuspěla ve volbě místopředsedy sněmovny. Vypadla už na začátku a o místo se dál neucházela. Občanští demokraté do čela výboru navrhli původně Bendu. Minulý čtvrtek sněmovna potvrdila změnu, když Benda na členství ve výboru rezignoval. Nastoupila za něho Němcová.

"Bylo jasné, že Miroslava Němcová jako náš volební lídr bude mít tu maximální funkci, která tady bude k dispozici ve sněmovně," řekl již dříve Benda. Občanští demokraté mají vzhledem k volebnímu výsledku ve výboru jediného zástupce.

Mandátový se a imunitní výbor se zabývá mimo jiné žádostmi o vydání poslanců k trestnímu stíhání, majetkovými přiznáními zákonodárců a ověřuje vznik a zánik poslaneckých mandátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…