Do celostátního výboru KDU-ČSL se dostali Bělobrádek i Jurečka

30.03.2019 14:44

Bývalý předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek a bývalý první místopředseda strany Marian Jurečka se dostali do celostátního výboru KDU-ČSL. Z 15 jeho nově volených členů brněnský sjezd v prvním kole vybral 14 členů, v druhém kole zvolil jednoho zbývajícího. Celkem má celostátní výbor 30 členů.

Do celostátního výboru KDU-ČSL se dostali Bělobrádek i Jurečka
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Celkem bylo v prvním kole vydáno 373 hlasovacích lístků. Minimální počet hlasů, které kandidáti potřebovali k volbě obdržet, byl 187. Bělobrádka zvolilo 340 delegátů, Jurečku o dva méně.

Dalšími zvolenými členy výboru v prvním kole byli poslanec Vít Kaňkovský (317 hlasů), starosta Bučovic Jiří Horák (306), poslanec a bývalý místopředseda lidovců Ondřej Benešík (304), kandidát do Evropského parlamentu František Talíř (293), pardubický zastupitel Vít Ulrych (265), náměstkyně plzeňského hejtmana Ivana Bartošová (264), starostka Bečova Olga Haláková (257), Dana Forišková (253), Jan Borgula (246), bývalý poslanec Jaroslav Klaška (237), Radim Svoboda (224) a předseda pražských lidovců Vít Šolle (192).

Do druhého kola volby postoupili bývalý šéf pražských lidovců a zastupitel hlavního města Jan Wolf, kterému ke zvolení v prvním kole chyběly dva hlasy, a náměstek královéhradeckého hejtmana Vladimír Derner. V druhém kole uspěl Derner, získal 196 z 342 platných hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…