Dohra schůzky se Zemanem. Černochová a Pekarová. Příznivci Hradu budou koukat

05.12.2021 21:11 | Ze sítí

Velmi nepříjemným příspěvkům čelí kandidátka na ministryni obrany Jana Černochová (ODS) za to, že se setkala na lánském zámku s prezidentem Milošem Zemanem. „Proč mu kurva žerete to divadlo?“ sesypalo se na kandidátku poté, co označila debatu s prezidentem za přínosnou a informovala, že je Zeman ve výborné formě. Po vlně útoků od diskutérů se jí zastala i šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, pochopení přesto nedorazilo, a tak se kandidátka rozhodla některé blokovat. Zákaz komentářů si vysloužil i novinář Alexandr Mitrofanov. Klid však nenastal. „Ten člověk vyzýval k likvidaci našich spoluobčanů,“ ukazuje na Zemana bývalý brankář Dominik Hašek.

Dohra schůzky se Zemanem. Černochová a Pekarová. Příznivci Hradu budou koukat
Foto: Hana Brožková
Popisek: Jana Černochová, kandidátka na ministryni obrany

Anketa

Obstál Adam Vojtěch coby ministr zdravotnictví?

31%
64%
hlasovalo: 47558 lidí
Černochová se coby kandidátka na ministryni obrany sešla s prezidentem Milošem Zemanem během prvního prosincového dne v Lánech a schůzku s hlavou státu si poté chválila. „Schůzka probíhala velmi příjemně. Pan prezident je ve výborné formě, kladl mi záludné otázky o tom, jaká je moje představa, kam bychom měli naši armádu směřovat. Jestli bychom dávali přednost expediční armádě, nebo teritoriální,“ přiblížila Černochová poté novinářům, co se řešilo.

Diskuse se měla stočit i k armádním akvizicím či k otázce navyšování rozpočtu resortu obrany a dodržování závazku dvou procent HDP na obranu.

Černochová prezidenta seznámila s tím, že jejími prioritami bude podpora domácího obranného průmyslu a prohlubování transatlantické spolupráce. Neopomněla ani zmínku o pokračování partnerství s Izraelem.

S obsahem schůze se poté kandidátka podělila i na svém profilu na sociální síti Twitter.

Že se stejně jako všichni ostatní kandidáti na ministry Černochová setkala s prezidentem Zemanem, však mnozí neunesli.

„Proč mu kurva žerete to divadlo, kterým jen estébákovi kupuje čas?!“ padalo v diskusi za přispění další úvahy, že: „Tahle sebestředná troska v teráriu si nezaslouží hru na slušné chování.“
 


Černochová již dříve přitom reagovala na komentátora Jiřího Peheho, který setkání kandidátů na ministry ve vládě designovaného premiéra Petra Fialy (ODS) označil za „šaškárnu“. „Bez emocí. Mám sebeúctu a docela velkou. A také mám obrovskou odpovědnost. Prezident má covid, ale zároveň má právo potkat se s kandidáty na ministry. Jak to vyřešit? Mohl 2–3 týdny ležet a nikoho nepřijímat, nebo to udělat takto. Zvolil druhou variantu – akvárium. Co mu teď vyčítáme?“ nechápala.

Dotazovala se i samotných uživatelů, co přesně jim vadí. „Twitter úderce vadí, že jako kandidátka na ministryni obrany – vážně, věcně a profesionálně diskutuji s vrchním velitelem ozbrojených sil České republiky o prioritách resortu i slabých místech v obraně země a aktuálním nasazení vojáků v době covidu,“ nechápala.

Černochovou podpořila i šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, přičemž zmínila, že alternativou by byla akorát „totální válka s prezidentem“, která by znamenala nejmenování nových ministrů na opravdu dlouhou dobu, či hrozilo, že se bude muset čekat na konec prezidentovy izolace. „Silácká ramena na Twitteru umí téměř každý a lajky jsou pak laciné…,“ vzkázala předsedkyně Poslanecké sněmovny Pekarová Adamová.

Pochopení přesto nedorazilo. „Ano, vadí a velmi. Ten člověk vyzýval k likvidaci našich spoluobčanů – novinářů, ten člověk podporoval estébáka a křivopřísežníka na své děti Andreje Babiše, ten člověk nerespektoval verdikt soudu – Patočka. Pozvání od takového člověka se nepřijímá. A to nemluvím o vtíravém dárku pro něj. Za mě hnus,“ spustil ke kandidátce na ministryni bývalý hokejista Dominik Hašek.

A následovala reportérka České televize Darina Vymětalíková. „Urážet voliče konkurenčních stran jako například SPD nebo ANO by bylo neprozíravé, protože momentálně reprezentujete i je. Ale urazit vlastní voliče (protože drtivá většina téhle ‚Twitter úderky‘ volila VAŠI koalici), to je ovšem majstrštyk,“ vadilo jí.

S takovými slovy se však Černochová odmítala smířit. Upozornila, že několikrát i Vymětalíková reagovala na nevybíravé a sprosté útoky zejména na ženy. „Takže mě překvapuje, že bych podle vašeho tweetu měla všechny zdejší nadávky od středy tiše a s pokorou snášet a mlčet?“ vzkázala. A některé uživatele Twitteru, kteří se ji i nadále rozhodli nevybíravým způsobem kritizovat, pak Černochová zablokovala.

Blokaci schytal i novinář Alexadr Mitrofanov, jenž se Černochové za její slova nemálo posmíval. „Twitter úderka, to ale říkal Babiš. Změna rétoriky potěší,“ smál se, dokud nepřišlo zabanování.

Podle Černochové už prý totiž pohár trpělivosti přetekl. „Chovám se k lidem slušně, ale nenechám se na Twitteru urážet a ponižovat za to, že chci tu obrovskou odpovědnost dostat legitimní cestou. Slušnost není slabost,“ reagovala na ně kandidátka na ministryni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…