Doktor Macek v úžasu: Ruské stíhačky ohrožují nizozemskou fregatu u Krymu

01.07.2021 19:46

Bývalý politik Miroslav Macek si v rámci svých pravidelných glos posvítil na současnou covidovou situaci, která je v médiích hodnocena stále jako nebezpečná. Macek ale upozorňuje, že v nemocnicích je podle údajů jen 60 lidí pozitivních na covid. „Kolik jich je ale hospitalizovaných s covidem?“ ptá se Macek.

Doktor Macek v úžasu: Ruské stíhačky ohrožují nizozemskou fregatu u Krymu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„V českých nemocnicích je momentálně hospitalizovaných kolem 60 pacientů s pozitivním testem na covid. Kolik je hospitalizovaných s covidem, se tají,“ píše Macek v komentářích na svém pravidelném blogu Viditelný Macek a naznačuje tak, že situace je již určitě dobrá.

Zaobírá se také plánovanými covid pasy, které nejsou přijímány jednoznačně pozitivně a mnohými lidmi jsou označované jako diskriminující. Macek předkládá slova, která údajně měla zaznít od vládního činitele Velké Británie před tím, než vláda oznámila, že od používání covid pasů ustupuje. „Potřebujeme uplatnit myšlenku zacházení s covidem jako s chřipkou,“ mělo zaznít v britském kabinetu.

Na závěr Macek sarkasticky glosoval zprávu ČTK, podle které měly nizozemskou vojenskou fregatu poblíž Krymu ohrožovat ruské stíhačky. „Chápu. Nizozemské teritoriální vody u Krymu je přece zapotřebí řádně bránit,“ podivuje se Macek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…