Dominik Hašek to s kandidaturou na Hrad myslí vážně: Zeman šikanuje lidi, já bych ovlivnil jejich myšlení správným směrem

10.04.2020 16:44

Slavný hokejový brankář z Nagana Dominik Hašek už v roce 2019 připustil, že by mohl v příští přímé volbě prezidenta kandidovat na Hrad. Vedle toho opakovaně a velmi nesmlouvavě kritizoval předsedu vlády a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. A v časech koronaviru o sobě dává znovu vědět.

Dominik Hašek to s kandidaturou na Hrad myslí vážně: Zeman šikanuje lidi, já bych ovlivnil jejich myšlení správným směrem
Foto: Screen Facebook
Popisek: Dominik Hašek zpívá: Není nutno, aby bylo přímo veselo

Dominik Hašek už vloni v létě naznačoval, že by jednoho dne mohl kandidovat na Hrad. V roce 2020 na svém názoru nic nezměnil. Kupříkladu v rozhovoru pro časopis Týden konstatoval, že věří, že by mohl ovlivnit myšlení lidí správným směrem.

„Mohl bych z titulu prezidentské funkce ovlivnit smýšlení velké části lidí a vést společnost tím správným směrem,“ uvedl Hašek. V rozhovoru pro Deník N dal jasně najevo, že by se jako prezident choval jinak než Miloš Zeman, protože ten šikanuje určité profese. „Prezident Zeman je člověk, který šikanuje část společnosti. Šikanuje určité profese, což je vidět třeba na tom, jak se vyjadřuje o novinářích, nabádá k jejich likvidaci,“ řekl Hašek. 

Již delší dobu se stejně nekompromisně vyjadřuje i na adresu předsedy vlády Andreje Babiše (ANO), kterého žádá, aby nekazil jeho milovaný hokej.

Dominik Hašek se účastnil masového zpívání „Není nutno“

„Fuj, hnus, zvracím. Prosím pana StBáka Andreje Babiše, aby se nepřibližoval k mému nejmilovanějšímu sportu hokeji, kterému jsem zasvětil 40 let svého života. Nechci, aby český ‚národní‘ sport byl jakkoli poskvrněn Vaším jménem,“ napsal Hašek na sociální síti Twitter 30. ledna tohoto roku, když se Babiš chlubil, jak při návštěvě Litvínova rozebíral finanční situaci v hokeji.

Teď se ozval i v časech koronavirových. Pomohl policistům na Praze 1. Darem jim věnoval 200 svých energetických drinků. A dostalo se mu poděkování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…