Doufám, že pošlou EU k čertu... Češi bojují za právo na zbraň a už si toho všímají i Američané

21.07.2020 21:40

V zahraničí začíná rezonovat senátní návrh ústavního zákona, který do Listiny základních práv a svobod zakotví právo bránit sebe i jiné se zbraní za podmínek stanovených zákonem.

Doufám, že pošlou EU k čertu... Češi bojují za právo na zbraň a už si toho všímají i Američané
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petice proti regulaci zbraní a sebeobranných prostředků ze strany EU dorazila do parlamentu. Čítala 110 000 podpisů

Anketa

Líbí se vám finální podoba ,,záchranného plánu" EU za 750 miliard euro?

4%
96%
hlasovalo: 9204 lidí
Podpory sebeobrany za pomoci zbraně si všiml kupříkladu server Ammoland.com čtený především ve Spojených státech. Píše, že je v Evropě Česká republika i nadále v popředí boje za práva na zbraně. „13. července 2020 česká vláda oznámila, že podpořila plán zakotvit právo jednotlivců používat střelnou zbraň k obraně sebe a ostatních v ústavě tohoto středoevropského národa,“ píše server.

Autor článku poukazuje, že by američtí majitelé zbraní měli stát v solidaritě se svými protějšky u nás. „Snaží se zachovat ozbrojenou sebeobranu jako základní lidské právo a bojovat proti úsilí nadnárodních agentů civilního odzbrojování,“ doplňuje. 

V diskuzi se komentující postavili za obhájce návrhu. „Doufám, že pošlou EU k čertu, pokud na ně bude tlačit, aby se vzdali svých práv na zbraně,“ zní například v komentáři od uživatele se jménem Wass.

Senát chce ústavní novelou rozšířit listinu o ustanovení: „Právo bránit život svůj či život jiného člověka i se zbraní je zaručeno za podmínek, které stanoví zákon“. Norma má podle tvůrců v čele s předsedou senátorů ODS Martinem Červíčkem pomoci čelit odzbrojovacím tendencím v Evropské unii a zabránit tomu, aby mohlo být toto právo omezeno běžným zákonem.

Česká republika dříve neuspěla u Soudního dvora Evropské unie s žalobou na kontroverzní směrnici, která omezuje vlastnictví zbraní, včetně legálně držených. Vláda musela Sněmovně předložit novelu zbraňového zákona, která unijní regulaci přebírá v nezbytně nutné míře.

reklama

autor: rak

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…