Draho kvůli Putinovi? To je lež. Klaus ztrhal plány ministra Síkely

15.07.2022 15:40 | Komentář

Vládní pětikoalice ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN ve Sněmovně schválila zvýhodněný energetický tarif, který by v časech pokračující energetické krize měl pomoci českým občanům v objemu 30 miliard. Aby navzdory chladnějšímu počasí, které přijde, situaci zvládli. Druhý český prezident Václav Klaus za tento krok nenechal na Fialově kabinetu nit suchou. Konstatoval, že ministr průmyslu za STAN Jozef Síkela lže, když říká, že za drahé energie může Putin. Ale Klaus toho řekl ještě víc.

Draho kvůli Putinovi? To je lež. Klaus ztrhal plány ministra Síkely
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí
Kabinet Petra Fialy (ODS) schválil ve zrychleném řízení úsporný energetický tarif, který v podstatě znamená, že vláda bude využívat část peněz českých občanů k tomu, aby energetickým společnostem uhradila část nákladů na nákup energií, aby byla cena energií pro konečné uživatele o něco nižší.

Ale druhý český prezident má ve shodně s 1. místopředsedou opozičního hnutí Karlem Havlíčkem za to, že vláda vlastně lidem v energetice nijak nepomohla. Jen vytvořila rámec, prostřednictvím něhož lidem možná v budoucnu pomůže.

„Nechci se pošklebovat, zvýšení cen energií, které nastalo díky zelenému šílenství (převedenému v poslední době do evropského ‚grýndýlu‘), řešení žádné nemá. Je to prosté, ale někteří to nechtějí slyšet. Energie jsme si my – Západ – záměrně a uměle zdražili. Ministr Síkela lže, když říká, že nám je zdražil Putin. Navíc je půvabné, že nám tento ministr v rozhovoru v Respektu (10. července) přiznal, že je pro něj sprchování ,poměrně důležitý rituál', že je ve sprše ‚patnáct minut určitě‘ a že si ‚pod sprchou i čistí zuby‘. Nevím, jaký sám sobě určí ministerským rozhodnutím svůj tarif, já bych mu ho dal hodně vysoký. Je tragické, že tento člověk spolurozhoduje o našich životech,“ napsal Klaus na serveru Institutu Václava Klause.

Konstatoval, že se česká vláda ocitá ve schizofrenní pozici, kdy ministr Síkela slibuje, že lidem pomůže, ale současně ministryně životního prostředí Anna Hubáčková (KDU-ČSL) podstatně občanům České republiky ztěžuje život, když udržuje v chodu zelené plány EU.

Nakonec připomněl, že ruskou válku na Ukrajině popisuje jinak, než současný ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. A přesto dostal pozvání na jednu konferenci přímo do Kyjeva.

„Mé názory na tragickou ukrajinskou válku jsou známé. Nepřetržitě žádám zahájení vážných jednání o jejím ukončení. Mé názory se neshodují s postoji ukrajinského prezidenta. Přesto mi London Speaker Bureau, který mi občas organizoval mé různé přednášky v zahraničí, poslal pozvánku, abych se dostavil do Kyjeva (jakkoli do Varšavy a vlakem do Kyjeva) a promluvil na druhém summitu „of First Ladies and Gentlemen“, který pořádá paní Zelenská. Život tropí hlouposti,“ poznamenal Klaus na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…