Důkazy k sestřelenému letadlu jsou prý padělky. Server předložil své důkazy

09.08.2014 12:50

Rado Miko na údajně prokazatelných faktech vyvrací „do očí bijící manipulace světových i našich médií“ o sestřeleném malajsijském letadle nad východní Ukrajinou. Činí tak na serveru Protiproud.cz Petra Hájka. Miko poukazuje na to, že se nyní v podstatě o sestřeleném letadle mlčí a uvádí jedenáct vyvrácených lží Kyjeva o sestřeleném civilním letadle. Autor došel k závěru, že při sestřelení boeingu šlo s největší pravděpodobností o předem připravenou provokaci Kyjeva.

Důkazy k sestřelenému letadlu jsou prý padělky. Server předložil své důkazy
Foto: tan
Popisek: Trosky malajského letadla na Ukrajině

Anketa

Kdo podle vás sestřelil civilní letadlo nad Ukrajinou?

hlasovalo: 712534 lidí

„Nejprve si povšimněme zásadní věci: O sestřeleném letadle MH17 se v západních médiích už vůbec nemluví. Tři týdny zkoumají experti záznamy, mezinárodní vyšetřovatelé na místě údajně stále pracují, až se z nich kouří – ale ani slovo o výsledcích,“ píše Miko a poukazuje na skutečnost, že se vše přesunulo na Rusko.

„Přitom to je jasné, že „kauza letadlo“ přišla na poslední chvíli: Americký Kongres byl spíše proti uvalení sankcí, o evropské ochotě podříznout si chatrnou ekonomickou větev pod zadkem ani nemluvě. Sestřelení civilního letadla Západ v téže vteřině připsal – přímo či nepřímo – Vladimíru Putinovi. Proč tedy nyní to hluboké ticho?“ Ptá se autor na serveru Protiproud.cz.

Zveřejňovaná fakta jsou zmanipulovaná

Rado Miko pak kritizuje mainstreamová západní média včetně našich, která podle něj přejala propagandu Kyjeva.  Ta se podle něj snažila přesvědčit svět, že není pochyb, že za sestřelením letadla stojí proruští povstalci a přinejmenším nepřímo Rusko.

Miko se pak pouští do analýzy důkazů, které o tom měly přesvědčit veřejnost. „Z následující analýzy otevřených zdrojů jasně vyplývá, že „tvrzení“, která jsou nám předkládána jako nezpochybnitelné důkazy, při bližším zkoumání nejen neobstojí, ale ukazují se jako předem připravené a často špatně vyrobené padělky,“ tvrdí.

Teroristický BUK neexistuje

Nejprve vyvrací tvrzení, že povstalci měli systém BUK a po pádu letedla se pokoušeli zahladit stopy. Pro podpoření tohoto tvrzení byly podle Mika použity zcela neprůkazné fotografie, na kterých kvůli jejich kvalitě není skoro nic vidět. Namísto nich nabízí na serveru jiné snímky, z kterých je zřejmé, že na fotce není ruský pašovaný BUK, ale ukrajinský BUK číslo 312 naložený na civilním autě.

  • Původní text, fotodokumentace a videa ZDE

Podle Mika neexistuje žádný důkaz o tom, že by separatisté disponovali systémem vhodným k sestřelení civilního letadla. „Toto tvrzení je tedy lež. Ještě upozorním na jednu věc: od 29. 6. až do osudného 17. 7. se nikde neobjevila žádná fotka, video nebo nějaká oficiální a věrohodná zpráva, že existuje nějaký teroristický BUK,“ píše k opakované verzi médií, že povstalci disponují systémem BUK.

Ukrajinská armáda má přeBUKováno

Miko naopak přináší důkazy o tom, že v inkriminované oblasti měla systémy BUK ukrajinská armáda, a to přes tvrzení USA, že mají důkazy o sestřelení letadla ukrajinskými separatisty. Citujme ze severu Protiproud.cz: „Ministr zahraničí USA Kerry: „Důkazy svědčí o tom, že raketu proti malajsijskému letadlu odpálili ukrajinští separatisté, jimž zbraň dodalo Rusko. Spojené státy na základě satelitních snímků vědí, kdy byla raketa odpálena a jakou měla dráhu. Ukrajina podle Kerryho v dané oblasti a v daném čase žádné podobné zbraně neměla. Jiné tvrzení říká zase toto: za možným sestřelením dopravního letounu nad Doněckem by podle expertů mohli být dezertéři ukrajinské armády, kteří se přidali k separatistům nebo ruští specialisté operující na území Ukrajiny. Což je lež jako věž. Nejen, že Ukrajina má v oblasti BUK, je tam přímo přeBUKováno, a to z důvodu ochrany ukrajinské „Naci gardy“ před „invazí“ ruských stíhaček,“ uvádí Rado Miko a vše dokládá různými datovanými videi a fotografiemi.

Zveřejňovaná videa a odposlechy jsou zmanipulované nebo falšované

Rado Miko si dal tu práci, aby na serveru Protiproud.cz seřadil videa a fotografie z facebookové stránky ukrajinského ministra vnitra Avakova a MVD. Na nich ukazuje údajné manipulace a nepravdy. Například u videa z facebooku Avakova u jednoho z videí stojí: „Náš tajný agent dnes 18. července ve 04:50 zaznamenal tahač, naložený raketovým komplexem, pohybující se ve směru přes Krasnodon, směrem k hranici s Ruskou federací. Tož nevím, co ten agent MVD dělal, jedno je však jisté: Zapomněl přitom, ve kterém městě vozidlo zaznamenal. Tahač jel zde, Lugansk, Leninskogo komsomola.“ K vyvrácení tvrzení použil Miko další fotografii, která ukazuje skutečnou křižovatku v Luhansku.

Rado Miko také tvrdí, že odposlechy zveřejněné ukrajinskou stranou, které měly dokázat, že za sestřelením letadla stáli proruští separatisté, byly zfalšované. Odposlechy byly podle něj amatérsky padělané, což prý odhalí profesionální zvukař bez velkého pitvání.

„Uvedu drobné příklady. Ve větě zazní slovo „odjeli“ ale v jiné části je potřeba slovo „odjel“. Tak se použije „odjeli“ a usekne se „i“. Zkuste si sami tyto varianty říci doma nahlas. Nebo je tam „brebt“: když vypnete jeden hlas a necháte druhý, aby se nepřekrývaly, zjistíte, že ten hlas nemluví to, co jste si původně mysleli, ale nesmysl. Mozek pouze splnil vaše očekávání, očekávali jste totiž konkrétní slovo, ne zvuk, který se mu podobá. Různých střihů a slepenin je tam plno. Je to slyšet a dokonce i vidět,“ popisuje manipulaci s nahrávkami Miko.

Rado Miko na serveru Protiproud.cz vyvrací celkem jedenáct podle něj lživých argumentů Ukrajiny o sestřeleném malajsijském letadle. „Všechna tato fakta potvrzují, že při sestřelení Boeingu šlo s největší pravděpodobností o předem připravenou provokaci Kyjeva,“ uzavírá Miko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…