Dvě oběti v jeden den. Mrtvých na koronavirus v Čechách přibývá

25.03.2020 14:30

V České republice už padlo za oběť koronaviru 5 lidí. Dnes jde již o druhou oběť.

Dvě oběti v jeden den. Mrtvých na koronavirus v Čechách přibývá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soumrak, ilustrační foto

V České republice zemřel pátý pacient s onemocněním COVID-19, jde o osmaosmdesátiletého muže ze Středočeského kraje. Byl v domácím léčení, novým koronavirem se nakazil v rodině a trpěl chronickým onemocněním,“ napsala ČTK s odvoláním na mluvčí krajských hygieniků Danu Šalamunovou.

Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch ráno oznámil, že v Česku je nyní 1 497 občanů pozitivně testovaných na koronavirus.

„Aktuálně ke koronaviru. K dnešnímu ránu máme 1 497 nakažených. A zvládáme testovat více lidí. Za včerejšek dokonce rekordních 2 976 osob. Zapojeno je již 62 laboratoří a 46 odběrových míst po republice. Celkem jsme provedli 22 600 testů. Nadále platí 10 vyléčených a 3 úmrtí,“ napsal ráno ministr.

Jenže po pár hodinách už je všechno jinak. Zemřel další koronavirový pacient. Šlo o muže z Kladenska. Ve Středočeském kraji bylo testováno přes 1 500 lidí.

Čtvrtou obětí byl muž léčený v Nemocnici Na Bulovce. Bylo mu 83 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …