Erotické masky, ambasáda USA, prapory Škoda Auto. Prague Pride vyrazila

12.08.2023 12:35 | Reportáž

Do ulic hlavního města vyšel karnevalový průvod hrdosti Prague Pride, do něhož se zapojily tisíce lidí. Před polednem se začali v dolní části Václavského náměstí řadit lidé, aby vyrazili na Letenskou pláň. K vidění jsou erotické masky, ale i mnoho značek sponzorů, Škoda Auto přivezla na místo duhový vůz. Akce zakončí 13. ročník týdenního lidskoprávního festivalu o životě leseb, gayů, bisexuálů či translidí (LGBT+), jehož letošním tématem byly tradice a jejich význam pro fungování společnosti s mottem Tradičnější, než si myslíte. ParlamentníListy.cz reportují z místa.

Erotické masky, ambasáda USA, prapory Škoda Auto. Prague Pride vyrazila
Foto: Jakub Vosáhlo
Popisek: Z pochodu Prague Pride

Při řazení průvodu hrál na pódiu DJ Jan Witek. Na místě začátku průvodu byly i stánky, účastníci si mohli vyrobit transparent do průvodu nebo se nechat nalíčit. Také mohli podepsat petici za manželství pro všechny. Na místě byla k vidění také loga firem, které se rozhodly akci podpořit, Škoda Auto přivezla kromě transparentů například i duhové auto. Každý ze sponzorů měl svůj očíslovaný transparent, takže bylo zřejmé, že jich je více než padesát.

Na čele průvodu vlaje česká vlajka, duhové vlajky, transparenty velvyslanectví USA či Velké Británie a mnoho dalších vlajek různých tvarů, nechybí ani nafukovací předměty. 

Z pochodu Prague Pride. Foto: Jakub Vosáhlo

Trasa povede z Václavského náměstí ulicí Na Příkopě a dále Celetnou na Staroměstské náměstí. Z něj projdou účastníci Pařížskou ulicí, následně přes Čechův most a po schodech vzhůru na Letnou, kde bude stát Pride Park s hudebním programem na šesti různých pódiích, budou tam stánky mimo jiné s jídlem a pitím. Akce na Letné potrvá do 22:00.

Přehlídka Prague Pride s průvodem se uskutečnila poprvé v srpnu 2011. Tehdy vyvolala bouřlivé protesty konzervativců. Podle nich byl festival obscénní a nevkusně vnucoval ideologii homosexualismu. Tento pojem použil tehdejší prezident Václav Klaus, podle něhož bylo nutné proti tomuto jevu bojovat. V dalších letech protestní akce postupně slábly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

U nás, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemmxx , 12.08.2023 13:23:34
Mi vadí ti sponzoři. Jo a buzeranti a lesby jsou v pohodě, normálně se s nimi bavíme, chodíme na pivo, nikdo nemá problém .Uchylaci jsou ti různé trans 56 pohlaví a podobné mutace a oběti pak už ti co se nechávají různě operovat tam a zpět....

|  5 |  0

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…