Eva Pilarová: To čumím. Ta moje kuchařka stojí čtyři tisíce?

02.04.2012 9:32

Populární zpěvačku Evu Pilarovou nemile překvapilo, když se dozvěděla cenu, kterou státní společnost Lesy ČR zaplatily za její Zvěřinovou kuchařku, již pro firmu napsala. Podle informací deníku Blesk jeden exemplář knihy přišel státní lesy na více než čtyři tisíce korun.

Eva Pilarová: To čumím. Ta moje kuchařka stojí čtyři tisíce?
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Eva Pilarová

Zpěvačka dostala od Lesů ČR honorář padesát tisíc Za celý náklad několika stovek kuchařek ale zaplatila společnost čtyři milióny korun. Tuto skutečnost zjistili při kontrole hospodaření firmy inspektoři Nejvyššího kontrolního úřadu. Mluvčí Lesů Zbyněk Roubík v Blesku tvrdí, že na zakázce není nic divného. "Celkové náklady nelze v žádném případě přiřazovat za jeden výtisk. Zakázka byla řádně vysoutěžena, bylo osloveno pět možných účastníků."

Zakázku Lesům doručila pouze jediná firma Ora print, která je spojována s lobbistou Romanem Janouškem. V jejím čele tehdy stál nynější předseda Věcí veřejných Radek John. Blesku politik tvrdí, že o projektu mnoho neví. Smlouvu na kuchařku prý podepsal, protože dostal informaci, že Ora print vyhrál zakázku.

John podle Evy Pilarové kuchařkovou akci neorganizoval. Zakázka na knihu byla ukončena v listopadu 2008. Vidělo ji ale pouze několik lidí a nedostali ji ani kontroloři NKÚ, kteří celou věc odhalili. Zpěvačka vyslovila v rozhovoru pro Blesk přesvědčení, že o podvod nejde. Jednu knihu totiž dostala poštou.

"To tedy s odpuštěním čumím. To nemyslíte vážně. Fakt jedna kuchařka stála čtyři tisíce? Tak to je dobrý. Podvod to nebude, ta kniha existuje. Jednu jsem dostala poštou," řekla zpěvačka Blesku.

Eva Pilarová je známá svými pravicovými názory. Před časem v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz prohlásila, že pokud by byl v čele státu Jiří Paroubek, odešla by do emigrace.

"Říká se, že lidé mají takové politiky, jaké si zaslouží, ale já jsem zas tak strašná nebyla," řekla zpěvačka Eva Pilarová na dotaz, jakou stranu v květnových volbách podpoří. "Já jsem nebyla tak strašná, abych si zasloužila Paroubka v čele státu. Nikdy jsem sice o emigraci neuvažovala, ale pokud by se toto stalo, opravdu bych emigrovala," řekla zpěvačka.

Před poslední stávkou odborových svazů v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Eva Pilarová řekla, že odboroví předáci tahají všechny své sympatizanty za nos a vyzvala je ať se zajedou podívat na jejich vily. Zpěvačka prohlásila, že odboráři vydírají normální lidi. "Přála bych všem, co jim to věří, vidět, jak ti odborářští bossové bydlí. Aby věděli, za koho bojují," rozohnila se zpěvačka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…