Exministr Blažek nezaplatil za možnou pomluvu. Takže platit možná bude přímo ministerstvo

15.03.2016 7:41

Bývalý ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) odmítl zaplatit peníze, které po něm chtěl advokát Milan Hulík, zastupující Rusa Alexeje Torubarova. Hulík neuspěl se žádostí o zaplacení půl milionu korun kvůli pomluvě. Peníze chtěl nejen po exministrovi Blažkovi, ale i po ministerstvu spravedlnosti. Blažek totiž jako šéf rezortu na adresu Torubarova uvedl, že kdyby si vzal jiného advokáta než Hulíka, nemusel být vydán do Ruska. Hulík nyní žaluje ministerstvo spravedlnosti.

Exministr Blažek nezaplatil za možnou pomluvu. Takže platit možná bude přímo ministerstvo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Blažek

Advokát žádal peníze jako majetkovou satisfakci za porušení ochrany osobnosti. „Pan Blažek uvedl, že jsem zavinil vydání Torubarova. Informace byla publikována na webových stránkách ministerstva spravedlnosti. Hlavní odpovědnost nese úřad, protože pan Blažek byl tehdy jeho zaměstnancem,“ řekl Hulík zmíněnému serveru.

Celý text je ZDE

Blažek ale jeho žádost odmítl. „Odpověděl, že nic nezaplatí,“ uvedl Hulík, který k dohodě nedospěl ani v případě ministerstva, po němž chtěl zaplatit majetkovou satisfakci.

Hulík po ministerstvu spravedlnosti chce majetkovou satisfakci kvůli porušení ochrany osobnosti. „Žaloba jde nyní na ministerstvo, zvážím ještě, zda ji podat na tehdejšího ministra,“ uvedl Hulík.

Vydání ruského podnikatele Alexeje Torubarova rozhádalo politiky v roce 2013. Blažek podepsal extradici podnikatele stíhaného v Rusku, ačkoliv v té době ještě nepadlo rozhodnutí o Torubarovově žádosti o azyl.

Sám Blažek případ dlouhodobě nekomentuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…