Exministra Julínka vyhodili z nemocnice, aby měli na platy pro mladé. Diskrimunují mě kvůli politice, stěžuje si a žene věc k soudu

14.10.2016 8:19

Exministr zdravotnictví za ODS Tomáš Julínek je bez práce. Podle informací pátečního deníku Právo nemocnice v Boskovicích Julínka vyhodila, jeho post úplně zrušila a z ušetřených peněz navýšila platy nových lékařů. Ti by mohli svému exministrovi skoro poděkovat, protože jejich nástupní plat vzrostl opravdu významně. Julínek se s nemocnicí soudí.

Exministra Julínka vyhodili z nemocnice, aby měli na platy pro mladé. Diskrimunují mě kvůli politice, stěžuje si a žene věc k soudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Julínek, bývalý ministr zdravotnictví

Noví lékaři v nemocnici v Boskovicích se mohou zaradovat. Jejich nástupní plat se zvýší z 18 na 24 tisíc korun. Zdravotnické zařízení si mohlo dovolit navýšit mzdy nových lékařů poté, co byla zrušena pozice někdejšího ministra zdravotnictví za ODS Tomáše Julínka. „Ušetřilo se, protože jeho post náměstka pro ekonomiku a správu nemocnice byl neefektivní. Peníze za jeho plat byly využity lepším způsobem,“ řekla deníku boskovická starostka Hana Nedomová (ČSSD).

Julínek si to však nechce nechat líbit a obrátil se na soud. Někdejšímu členovi vlády se totiž zdá, že čelí diskriminaci. Radnice, které nemocnice patří, podle Julínka zbavila exministra místa z politických důvodů. Poté, co vedení nad městem převzala ČSSD, jí prý nevonělo, že Julínek reprezentuje barvy ODS. V nemocnici působil mezi lety 2013 až 2015. V prosinci toho roku byl propuštěn. Město však argumentaci exministra důrazně odmítá. Za svůj velký plat podle radních nedělal nic víc, než přebíral data svých podřízených a posílal je dál.

Současným ředitelem nemocnice je někdejší senátor za sociální demokracii Miloš Janeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…