FOTO Je nás málo, ale stejně se vyfotíme. Já demonstrovala sama, mě neměl kdo fotit. „Mohutný úspěch“ protestů proti Babišovi

05.07.2018 13:39

Včera, během zkoušky sirén, proběhl protest proti současné vládě Andreje Babiše podporované komunisty a proti prezidentu Miloši Zemanovi. Na Václavském náměstí se sešlo asi 30 lidí. Ale akce měla být celorepubliková. Přinášíme fotografická svědectví a komentáře z různých koutů republiky z profilu stránky Milion chvilek pro demokracii na Facebooku.

FOTO Je nás málo, ale stejně se vyfotíme. Já demonstrovala sama, mě neměl kdo fotit. „Mohutný úspěch“ protestů proti Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Staň se sirénou - Generální ministávka v den zkoušky sirén proti Babišově vládě

Fotografie se sešly ze všech koutů republiky. Jan Kulhánek zachytil 3 protestující v Prachaticích.

Anketa

S odstupem času: Je dobře, že byla zavedena Elektronická evidence tržeb (EET)?

81%
19%
hlasovalo: 11388 lidí

„Dnes v pravé poledne v Prachaticích na náměstí - malí počtem, velcí elánem," popisuje foto Kulhánek. "NE VLÁDĚ BABIŠE," znělo z transparentu.

Pod fotografií najdeme další svědectví z akce. Jana Chadimová optimisticky píše: „Ve Strakonicich jsem byla sama. Nebyl, kdo by mne vyfotil. Ale srdcem tam se mnou bylo víc lidí".

V Mníšku pod Brdy měla akce větší úspěch. Podle fotodokumentace dorazili dokonce 4 lidé. Irena Hořejší k fotce píše: "Mníšek pod Brdy, siréna sice nebyla, ale my ano."
Demonstrující chtěli "slušného a vzdělaného prezidenta" a "slušnou vládu bez STBáků a bolševiků."

Z postu Jany Sadílkové a Dobromily Čihákové je zřejmé, že akce proběhla i v Příbrami a to ve třech. Ani v Příbrami aktivisté nechtěli vládu "STB a komunistů."

Značná účast na protestu mimo Prahu se udála v Zábřehu. Podle Jiřího Trnky zde bylo až 10 demonstrujících. Na nejvíce obsazené společné fotografii je však vidět jen osm. "Máme je tu zase," varovala aktivistka před komunisty.

Anketa

Osvědčil se Andrej Babiš ve funkci předsedy vlády?

75%
25%
hlasovalo: 11194 lidí

"Potřebujeme komunisty, abychom si mohli dovolit trestně stíhaného premiéra," zněl další transparent. Další hesla byla "Stávka" a "STOP KSČM". Přibyla i Pirátská vlajka.

A demonstrace se dokonce zúčastnil senátor Jiří Šesták! Vlastimil Volek v příspěvku na u fotografie píše: "Dnes ve 12. hodin byl s námi na minidemonstraci MCh i náš senátor Jiří Šesták! + fotograf + 3 tajní z BS (rozuměj následníci STB), kteří nás provázejí na každé akci."

Vlastimil Volek's portrait.

Podle dalších postů se akce odehrála také v Liberci a v Lípové, ale není jasné, kolik se jí zúčastnilo lidí. Střízlivým odhadem se ale dá říci, že akce měla podobný úspěch jako v Praze na Václavském náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…