Fiala a Sorosovy neziskovky. Baštovy otázky k pandemickému zákonu

06.02.2022 16:40

Poslanec SPD Jaroslav Bašta se ostře vymezil proti novele pandemického zákona. Vládní koalice ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN z Baštova pohledu jen potvrdila, že vlastně nemá žádný svůj program a jen plní zadání svých patronů zvenčí. Především amerického miliardáře George Sorose.

Fiala a Sorosovy neziskovky. Baštovy otázky k pandemickému zákonu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

Jaroslav Bašta před rokem 1989 patřil mezi disidenty a signatáře Charty 77. A jako takový si pamatuje, že komunisté poslouchali vládce z Kremlu. A kremelské vedení k ovládnutí země i tak potřebovalo nemalé množství sovětských vojáků a tanků.

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55309 lidí

Současná vláda Petra Fialy (ODS) se podle Bašty chová také podřízeně a poslouchá někoho ze zahraničí. Jen k tomu nepotřebují cizí armády, stačí jim aktivita politických neziskovek.

„Za to více než půlstoletí, které uplynulo od roku 1968, se stejných cílů dosahuje jinými, subtilnějšími prostředky. Na zadušení pražského jara Brežněv potřeboval půl milionu vojáků. Když se dnes jiný šílený stařec rozhodne měnit prezidenty v USA, Rusku, Číně (a vlády, kdekoliv ho to napadne), potřebuje k tomu jen svých pár miliard dolarů a svůj vynález zkázy – politické neziskovky. Když se jim zásahem do voleb podařilo vytvořit koalici ochotných u nás, snaží se (jako všichni totalitáři) si vydobytou moc udržet na věčné časy. Prvním předpokladem je změna volebního zákona, tedy zavedení korespondenčního hlasování. Důvod, proč se argumentuje našimi krajany v USA, jsou právě Sorosovy politické neziskovky tamtéž. Teoretický potenciál 600 000 hlasů odtamtud bude nepochybně překročen již v prezidentských volbách u nás,“ upozornil Bašta v komentáři pro První zprávy.cz.

Bašta počítá s tím, že se nemalá část české společnosti příkazům zvenčí v podobě Green Dealu a dalších nařízení vzepře, ale vláda už si připravila nástroj, jak tento odpor potlačit. Oním nástrojem má být pandemický zákon.

„Umím si představit, že všem organizátorům stávek či demonstrací přijde SMS a půjdou na týden do karantény. Nechci domýšlet, kde a jaká bude. Austrálie je velmi varovným příkladem,“ upozornil Bašta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…