Fiala „věří lidem“. Oznámil, kdo kolik dostane

01.06.2022 21:50 | Ze sítí

Vláda dnes schválila jednorázový příspěvek ve výši 5 000 Kč na každé dítě pro rodiny s hrubým ročním příjmem do jednoho milionu korun. Tuto informaci přinesl na svém facebookovém profilu premiér Petr Fiala (ODS).

Fiala „věří lidem“. Oznámil, kdo kolik dostane
Foto: Repro ČT
Popisek: Premiér Petr Fiala na tiskové konferenci vlády

Příspěvek je podle jeho slov součástí vládního deštníku proti drahotě. „Nyní ho bude schvalovat Poslanecká sněmovna a Senát,“ uvedl Fiala. 

„Rodiny, které už teď pobírají příspěvek na dítě, dostanou 5 000 korun automaticky. Ostatním rodinám bude stačit pouze čestné prohlášení, které bude možné podat on-line formou. Zjednodušili jsme také proces, jak mohou lidé žádat o příspěvek na bydlení,“ poznamenal dále předseda vlády.

„Schválili jsme taktéž rychlejší čerpání rodičovského příspěvku a jeho maximální měsíční výši jsme zvýšili z deseti na třináct tisíc korun. Měníme tak přístup státu k lidem, aby neměli se žádostmi zbytečné starosti. Lidem věříme. Státní správa musí být vůči občanům vstřícná. Formou slevy na sociálním pojistném pro zaměstnavatele též podpoříme zkrácené úvazky pro určité skupiny občanů, které jsou zranitelné na trhu práce,“ dodal Fiala, že tato novinka se bude týkat například rodičů, kteří mají děti do deseti let, osob starších padesáti let nebo studentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …